FEIRET GULL: Yaya Touré sier han har hatt helt andre ting i hodet enn Premier League-gullet han tok med Manchester City. Foto: AP/Jon Super
FEIRET GULL: Yaya Touré sier han har hatt helt andre ting i hodet enn Premier League-gullet han tok med Manchester City. Foto: AP/Jon Super

Touré: – City nektet meg å besøke min døende bror

Yaya Touré måtte feire Premier League-gull i stedet for å besøke sin kreftsyke lillebror.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun timer etter Elfenbenskystens 1-2-tap mot Colombia på torsdag, kom beskjeden Yaya og Kolo Touré hadde fryktet.

Deres lillebror hadde tapt kampen mot kreften.

I DYP SORG: Touré-brødrene har mistet sin lillebror, men befinner seg mange tusen kilometer unna han. Foto: AFP/Issouf Sanogo
I DYP SORG: Touré-brødrene har mistet sin lillebror, men befinner seg mange tusen kilometer unna han. Foto: AFP/Issouf Sanogo

I et intervju med den franske avisen France Football, gjengitt av Eurosport, hevder Yaya Touré at han aldri fikk tatt farvel med hans 28 år gamle lillebror. Han skal nemlig ha blitt nektet av Manchester City.

– Etter sesongslutt ønsket jeg å være med broren min i fire-fem dager før jeg startet forberedelsene til VM. Jeg har det vondt fordi jeg føler jeg ikke fikk støttet ham de siste ukene, men City ville ikke gi meg fri. Det gjør at jeg fortsatt er veldig lei meg.

En mager trøst er at hans eldre bror Kolo støttet den dødssyke broren i hans siste uker.

– Mine verste måneder
– Jeg dro for å feire tittelen i Abu Dhabi, mens min bror lå i sykesengen. Heldigvis var Kolo ved hans side. Jeg klandrer meg selv for at jeg ikke insisterte på å besøke ham, og for at jeg ikke fikk dem til å vise meg mer respekt, lyder den knallharde dommen over Manchester City.

Broren skal ifølge Eurosport ha vært alvorlig kreftsyk i mange måneder, noe Touré hevder at klubben visste. Til tross for suksess på fotballbanen beskriver han dette året som den verste tiden i hans liv.

– Dette er grunnen til at jeg hadde flere skader mot slutten av sesongen. Hodet tok helt kontroll over kroppen. Disse fire månedene har trolig vært de verste i mitt liv.

Kolo-støtte
Touré-brødrene skal ha vurdert sterkt å droppe Brasil-VM til fordel for å være med deres lillebror, men faren rådet dem til å spille for landslaget.

– Jeg lurer på hvordan det skal gå uten min bror. Jeg vet jeg ikke vil kunne høre, se og føle ham. Dette føles grusomt når du er mange tusen kilometer unna. Heldigvis har jeg Kolo med meg. Det er ikke første gangen han opptrer som en storebror og klarer å trøste meg.

City-spilleren har tidligere kritisert klubben i offentligheten for ikke å ha gratulert ham med bursdagen.

Manchester City har ikke valgt å kommentere saken tirsdag ettermiddag.