Ti personer satt fast etter gruvebrann i Sverige

En lastebil som tok fyr rundt 1000 meter under jorda fanget ti gruvearbeidere i Kiruna i Nord-Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: – Det er ingen fare for personene som befant seg i gruven da brannen brøt ut, sier Johanna Fogmann, pressevakt ved gruven, til det svenske nyhetsbyrået TT.

Til TV 2 sier Fogmann like før klokken 11.00 at brannen er slukket, at situasjonen er under kontroll og at det ikke er meldt om personskader.

Det var svenske Aftonbladet som første meldte om gruvebrannen som intraff klokken 08.30 tirsdag morgen.

I følge NSD.se er evakueringen i gang, men fire personer skal like etter klokken 11.00 fremdeles være fast i gruven. Redningstjenesten jobber med å lokalisere de fire, som selv meldte om at de satt fast i gruven.

Brannen førte til kraftig røykutvikling i Kirunagruven.

– Redningstjenesten forbereder seg på å evakuere folk, sa Thomas Schäufele, operasjonsleder ved Norrbotten-politiet til Aftonbladet, tirsdag formiddag.

Fast i personbil

Ifølge Kuriren.se satt en personbil med flere personer i fast i gruven på grunn av den kraftige røyken fra lastebilbrannen.

Flere svenske medier skriver at sjåføren av lastebilen selv forsøkte å slukke brannen uten å lykkes.

Gruvens egen branntjeneste og redningstjenesten kom etter noe tid frem til stedet der den brennende lastebilen befinner seg, på 1075 meters nivå, ifølge Kuriren.

Klokken 10.40 ble det meldet om fortsatt kraftig røykutvikling i gruvegangene.

Gruvebyen Kiruna ligger helt nord i Sverige, ikke langt fra Riksgränsen på Bjørnefjell, som skiller Norge fra Sverige øst for Narvik.