Boasson Hagen sykler ikke Tour de France

Sky-rytteren er skadet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen sykler ikke helgens TV 2-sendte NM. Det bekrefter Interspons, Boasson Hagens management.

Boasson Hagen sykler heller ikke Tour de France.

Manager Birger Hungerholdt bekrefter at det er en skade som gjør at Boasson Hagen dropper NM. Boasson Hagen hadde smerter i ryggen og ribbeina i etterkant av en velt i Giro d'Italia. Nordmannen har også slitt med en trøblete akilleshæl. Den hadde han problemer med så langt tilbake som i 2010.  

– Jeg har fått føling med et akillesproblem som jeg har hatt tidligere. Det har kommet etter at jeg begynte å trene opp skadene jeg fikk i Giro d'Italia. Jeg ville ikke risikere resten av sesongen ved å kjøre NM, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Jeg har snakket med Sky. Det er i samråd jeg velger å stå over NM og ritt til over sommeren, sier Boasson Hagen.

Han er den eneste Sky-rytteren som har kjørt Tour de France samtlige tre år laget har vært med i Touren. Nå må 27-åringen følge rittet fra sofakroken. 

– Det blir hardt. Jeg skulle absolutt vært med i Tour de France. Det er surt, sier Boasson Hagen.

Han skal nå til behandling hos fysioterapeut. Rudsbygdingen har ingen planer om operasjon. Skaden gjør Boasson Hagen uaktuell til Tour de France. 

– Det er utrolig trist at han ikke skal sykle Tour de France, sier Johan Kaggestad.

Han tror Boasson Hagen ville fått en svært fastlåst rolle dersom han hadde fått Tour-klarsignal. Kaggestad mener Alexander Kristoff i utgangspunktet var Norges eneste store håp i Touren.

– Boasson Hagen hadde tross alt vært hjelperytter i Sky. Det er Alexander Kristoff som kan vinne noe av de norske rytterne. Han er Norges beste syklist, og han er i Touren, sier Kaggestad. 

Boasson Hagen måtte bryte Route du Sud forrige helg. Han ble skadet i Giro d'Italia, noe som har hindret ham fra å trene normalt i perioden frem mot NM. 

Rudsbygdingen prøvde å gjøre comeback i Route du Sud, men prestasjonene var langt under pari. Før den avsluttende etappen valgte Sky-rytteren å stå av. 

Det kan dermed se ut til at Alexander Kristoff blir eneste nordmann i Touren.

Team Sky plukker ut sine ni Tour-ryttere i løpet av få dager. Boasson Hagen er den eneste Sky-rytteren som har syklet samtlige Tour de France for laget.

Selv uten nordmannen gleder Kaggestad seg som en liten unge til treukersrittet.

– En mer åpen Tour de France enn i år har det ikke vært så lenge jeg kan huske. Det er fem mann som kan vinne. Sky er shaky, og dermed er ikke Chris Froome så stor favoritt lenger, sier kommentatoren.