SPILLEKLAR: Luis Suárez har vært skadeplaget i lang tid, men viste mot England at han fortsatt kan score mål. Foto: Mike Egerton.
SPILLEKLAR: Luis Suárez har vært skadeplaget i lang tid, men viste mot England at han fortsatt kan score mål. Foto: Mike Egerton.

Slik kan Italia stoppe Luis Suárez

– Det eneste som hindrer Italia fra avansement er Luis Suárez, sier TV 2s fotballkommentator.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det så ut til at Uruguay ville være sjanseløse i Brasil-VM. Etter å ha spilt svakt og tapt den første kampen mot Costa Rica, satte søramerikanerne seg selv i en svært vanskelig situasjon i det som fort ble kalt "dødens gruppe".

Så ble Luis Suárez friskmeldt.

Premier Leagues beste spiller forrige sesong senket England-skuten og gjør at Uruguay igjen kan tro på å løfte VM-troféet i Brasil.

Costa Rica er allerede sikret avansement. I duellen mellom Uruguay og Italia vil det avgjøres hvem som skal følge sensasjonslaget til sluttspillet. For Uruguay er kun seier godt nok.

– Vil du vinne en kamp er det greit å ha en viss Luis Suárez i laget ditt. Han er den eneste som hindrer Italia fra avansement, men det er tøft nok. Vi så hva han gjorde med England på egenhånd, sier TV 2 fotballkommentator Per-Jarle Heggelund.

Heggelund har i mange år kommentert italiensk fotball, og har til sammen kommentert over 600 kamper. Denne erfaringen har gjort at han nå er overbevist om hva Italia-trener Cesare Prandelli må gjøre for å stoppe Uruguay og Suárez.

– Verdens beste forsvar
– Jeg tror Italia kommer til å legge om til en trebackslinje. Det vil gagne dem veldig mye. Da får de bruke hele Juventus-forsvaret med Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini og Andrea Barzagli. Jeg kan ikke fatte at de ikke har gjort det før. Sammen med Buffon er det et av verdens beste forsvar. Min følelse er at det kun vil gå bra for Italia hvis de spiller i 3-5-2.

ITALIA-EKSPERT: Per Jarle Heggelund vet hvordan Italia kan vinne kveldens kamp. Foto: TV 2
ITALIA-EKSPERT: Per Jarle Heggelund vet hvordan Italia kan vinne kveldens kamp. Foto: TV 2

Englands forsvar var sjanseløse mot Suárez. Han fikk gjøre akkurat det han ville. Heggelund trekker frem Bonucci som en potensiell nøkkelspiller for å stoppe Uruguays spissduo Luis Suárez og Edinson Cavani. 27-åringen har så langt ikke figurert i Prandellis planer, men nå mener Heggelund tiden er inne.

– Det sies at Bonucci ikke kan spille i en firebackslinje, men han er verdens beste stopper i en trebackslinje. Få han ut på banen! Legg om til 3-5-2, og pakk inn det som er VMs beste spisspar. Der ligger mye av nøkkelen for Italia. Man vil få nok hjelp av vingbackene. 

Etterlyser ondskap
Italia er et av lagene som har startet turneringen beskjedent, men Heggelund vil på ingen måte sykemelde dem av den grunn. Ofte har den som til slutt løfter trofeet en tendens til å spare på kruttet frem til sluttspillet.

– Italia er ikke den eneste av favorittene som har startet forsiktig. Brasil, Argentina, Belgia og Tyskland har gjort det samme. Vi tidligere sett at Italia halter seg gjennom gruppespillet, før alvoret begynner. Jeg tror de enten blir smadret av Suárez eller går skikkelig langt. Det hadde vært typisk Italia.

– De savner ondskapen Gennaro Gattuso og Marco Materazzi hadde. De kunne helle den nødvendige bensinen på bålet. Det virker som dette laget er litt for snilt. De kommer til å møte et hardtspillende og veldig tent Uruguay, og det gjelder å være forberedt på det.

Målfylt VM
VM har så langt vært et av de mest spennende og uforutsigbare på lang tid. Med et scoringssnitt på nøyaktig tre i hver kamp, har publikum fått nyte god underholdning. Heggelund tror kveldens kamp vil bli en mulighet for Italia til å vise sin kontringsstyrke.

– Jeg tror Italia kommer til å ta det piano i starten. Uruguay kommer til å gå ut i 150 kilometer i timen. Hvis Italia faller dypt har de pasningsfoten til Piro, farten til Immobile og styrken til Balotelli. Da kan det fort stå 1-0. Men er det et landslag som kan klare å score to kjappe mål, er det laget som har Suárez. 

Pirlo-farvel?
Midtbaneeleganten Andrea Pirlo vil spille sin landslagskamp nummer 112 i kveld. Til tross for sine 35 år har han utmerket seg som en av de aller beste spillerne i de to første kampene. Pirlo har annonsert at han vil legge opp etter VM, noe som kan bety at det blir hans siste mulighet til å vise seg frem for Azzurri.

– Det er umulig å komme utenom Pirlo. Jeg håper dette ikke er hans siste landskamp. Jeg vil se han danse på den største scenen i noen kamper til.