Pappas kjærlighet til sin alvorlig syke datter har rørt millioner

Faren til McKenzie (12) gjør alt for at datteren kan fortsette med den dyre livsviktige medisinen. Nå samler familien inn penger med en rørende dansevideo på nettet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Millioner av mennesker har latt seg røre av videoen der faren danser med sin alvorlig syke datter. 

McKenzie Michelle Carey (12) fra Dallas i Georgia i USA har en mitokondrie-sykdom. Sykdommen er livstruende, og gjør at cellene i kroppen ødelegges og dør. Sykdommen forårsaker mest skade på celler i hjerne, hjerte, lever, skjelettet og på åndedrettssystemet. 

McKenzie fikk diagnosen da hun var halvannet år. I dag kan hun hverken gå eller prate.

Men familien sier sykdommen ikke hindrer henne i å nyte det som skjer rundt seg.

På en sommeravslutning tok faren henne med på scenen, og sammen danset de til låten «Climb» av Miley Cyrus. Han kysset henne på kinnet, og snurret henne rundt i rullestolen. Da han løftet henne opp, og snurret henne rundt smilte hun. 

Publikum i salen ble rørt av den spesielle dansen, og det ble etterhvert YouTube-brukere også. Videoen er til nå sett mer enn 3,5 millioner ganger. 

Se den rørende videoen øverst i saken!

Da familien forsto hvor populær videoen ble, startet de en innsamlingaksjon som skal bidra med penger til datterens alternative medisiner og behandling, som ikke dekkes av forsikringen. 

– Vi har startet denne innsamlingen, slik at Kenzie kan få den behandlingen vi tror kan redde hennes liv, sier foreldrene på deres hjemmeside. 

62.000 amerikanske dollar er samlet inn de siste månedene, målet er å nå 100.000 dollar, regnet til rundt 600.000 norske kroner.