TRAKK SEG: Helena Costa trakk seg fra stillingen som trener for Clemont.  (AP Photo/Laurent Cipriani)
TRAKK SEG: Helena Costa trakk seg fra stillingen som trener for Clemont.  (AP Photo/Laurent Cipriani)

Historisk kvinnelig fotballtrener trakk seg

Helena Costa ble den første kvinnelige fotball-manageren for en profesjonell fotballklubb i Frankrike. Nå har hun trukket seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i mai den franske Ligue 2-klubben Clemont Foot 63 bekreftet ansettelsen av portugisiske Helena Costa som ny hovedtrener for herrelaget.

LES OGSÅ: Hun blir den høyest profilerte kvinnetreneren på herresiden noen gang

Costa ble den første kvinnelige fotball-manageren for en profesjonell fotballklubb i Frankrike, og samtidig den høyest rangerte kvinnelige trener for et europeisk herrelag noen gang etter ansettelsen.

Trakk seg av private årsaker
36-åringen rakk imidlertid ikke å være lenge i klubben.

Planen var at hun skulle lede Ligue 2-klubben fra og med neste sesong, men bare halvannen måned etter ansettelsen har Helena Costa selv trukket seg av private årsaker.

Det opplyser Clemont Foot 63 i en pressemelding.

– Helena Costa og Clermont Foot 63 har blitt enige om å avslutte samarbeidet. Helena Costa vil derfor ikke bli klubbens hovedtrener kommende sesong. Costas avgjørelse kom brått og overraskende på hele klubben, skriver Clemont Foot 63 i en pressemelding.

Costa selv vil ikke gå nærmere inn på hvorfor hun trakk seg fra stillingen som klubbens hovedtrener kommende sesong.

– Jeg beklager dypt situasjonen som har oppstått. Jeg er svært takknemlig overfor alle som har støttet meg, sier portugiseren selv.

13 år i Benfica
Clemont Foot 63 opplyser om at klubben allerede har startet jakten på en ny trener kommende sesong.

Costa tilbrakte 13 år i Benfica hvor hun jobbet som ungdomstrener. I tillegg har hun vunnet den kvinnelige ligaen i Portugal to ganger med Sociedade Uniao. Hun har også ledet Odivelas kvinnelag til opprykk fra nivå to i hjemlandet. Samtidig har hun jobbet som speider for Celtic fra 2008 til 2011.