STJÅLET: Politibåten, en Targa 31 tilhørende politiet i Østfold, ble stjålet fra båtplassen på Værste på Kråkerøy. ARKIVFOTO: Tom Rune Orset /TV 2
STJÅLET: Politibåten, en Targa 31 tilhørende politiet i Østfold, ble stjålet fra båtplassen på Værste på Kråkerøy. ARKIVFOTO: Tom Rune Orset /TV 2

Båten til Østfold-politiet stjålet

Båten ble funnet igjen mandag ettermiddag. Fortøyd rundt en mil unna båtplassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Båten, en uniformert Targa 31, ble stjålet fra sin båtplass på Kråkerøy en gang mellom natt til søndag klokka 03 og mandag ettermiddag, opplyser politiet i Østfold til TV 2.

– Den var forsvarlig fortøyd og låst fast med hengelås, sier operasjonsleder Villy Meier i Østfold politidistrikt til TV 2.

Politiet ba derfor publikum ringe inn tips dersom noen hadde sett båten i dette tidsrommet.

Funnet fortøyd

Etter å ha etterlyst båten både via Twitter og Tjøme Radio, fikk politiet i Østfold raskt tilbakemelding fra en person som visste hvor båten var.

– Den lå fortøyd ved en bøye ved Faratangen i Fredrikstad, sier operasjonsleder Villy Meier til TV 2.

Ifølge operasjonslederen er det fortsatt uklart hvordan båten havnet der, men det er i hvert fall ikke politiet selv som har kjørt den dit.

– Den er stjålet ja. Den har ikke kommet seg dit på egenhånd.

Båten blir nå kjørt tilbake til den båtplassen på Kråkerøy hvor den hører hjemme, før mannskapet tar en skikkelig sjekk for å se om noe er ødelagt.

Skal patruljere kysten

Politibåten, som ligger til kai på Værste, startet sin sommersesong sist helg, melder NRK.

I sju uker i sommer skal båten patruljere opp og ned den 120 sjømil lange kystlinjen fra Akershus til svenskegrensen.

Planen er at politibåten skal være på sjøen ti timer per dag. Båten har åtte ansatte som på det meste har skrevet ut opp mot 200 forelegg på ett år.

(NTB / TV 2)