STJERNESPEKKET: Det spanske laget har en spillertropp nesten uten sidestykke, men resultatene har uteblitt i Brasil. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE.
STJERNESPEKKET: Det spanske laget har en spillertropp nesten uten sidestykke, men resultatene har uteblitt i Brasil. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE.

Denne gjengen kan stå for Spanias dårligste VM-prestasjon noensinne

– Spillerne tenker bare på seg selv, klager del Bosque.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VM har etter alle målestokker vært en fadese for det spanske landslaget.

Etter to kamper er de regjerende verdens - og europamestrene allerede ute av mesterskapet, og mandagens kamp mot Australia har i så måte ingen verdi for del Bosques lag.

Med mindre de spanske stjernene har lyst til å skrive seg inn i historiebøkene som det svakeste laget Spania noen gang har sendt til et verdensmesterskap.

Kan sette negativ rekord
Spania har nemlig aldri tidligere ikke vunnet en kamp i et VM.

Til og med de fire gangene de tidligere har røket ut ved første hinder, har laget i alle fall klart å få med seg en seier.

Både i 1962, 1966, 1978 og 1998 gikk Spania ut i gruppespillet, men alle gangene stod de altså igjen med minst tre poeng. 

Mot Australia, som også står med null poeng etter to kamper, har de en god sjanse til å i det minste avslutte Brasil-VM med triumf, men oppladningen har vært langt fra ideell for «la furia roja».

Lørdag havnet trener Vicente del Bosque og Cesc Fàbregas i klammeri på trening, og før kampen mandag kveld er del Bosque igjen misfornøyd med elevene sine.

– Det såret meg
– Jeg tenker på alle spillerne på dette laget, men noen tenker bare på seg selv. Bare på seg selv, sa del Bosque noe kryptisk til Deportes Cuatro, skriver Marca.

Om disse «noen» blant annet består av nevnte Fàbregas er uvisst, men den tidligere Real Madrid-treneren forsøkte å tone ned det som skjedde i helgen.

– Det var en mindre forseelse. Det ene laget spilte med færre spillere og trengte Xabi Alonso. Jeg tok ikke vesten fra Fàbregas, bedyrer 63-åringen.

Del Bosque har, til tross for ydmykelsen i Brasil, fortsatt en høy stjerne i hjemlandet - men han innrømmer at noe av kritikken fra spansk media har såret ham.

– Jeg har blant annet fått kritikk fra Real Madrids offisielle hjemmeside. Der skrev de at jeg hadde vært en nikkedukke for Barcelona-spillerne. Det såret meg, forteller han. 

Avskjedskampen til Xabi Alonso... og Xavi?
Spania-treneren er ventet å gjøre store forandringer på laget til den siste gruppespillkampen.

Spillerne som ikke har spilt mye så langt i mesterskapet er ventet å få en sjanse - noe som betyr at spillere som Pepe Reina, Juanfran, Koke, Mata og Cazorla, for å nevne noen, sannsynligvis blir å se på Arena de Baixada.

En som også blir å se, for aller siste gang i den spanske landslagstrøyen, er Xabi Alonso.

Baskeren har på forhånd meldt at han gir seg på landslaget etter VM, og vil derfor håpe å få noen minutter i sin avskjedskamp. 

En som ikke får spille det som kanskje hadde vært hans avskjedskamp, er Xavi.

Flere medier hevder å vite at Barcelona-strategen også gir seg etter mesterskapet, men dette har enn så lenge ikke blitt bekreftet av spilleren selv. 

Xavi sliter nemlig med en skade, og kommer ikke til å spille mot Australia. Det kan bety at hans aller siste landskamp var 1-5-tapet mot Nederland - det samme laget han debuterte mot for 14 år siden.