VANT I RETTEN: Tommy Steine slipper å betale.
VANT I RETTEN: Tommy Steine slipper å betale.

Tommy Steine vant i retten

Santander Consumer Bank krevde millionbeløp av komikeren, men vant ikke frem. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tommy Steine (44) slipper å betale millionkravet til Santander Consumer Bank.

Dette ble avgjort i Nedre Romerike tingrett mandag.

Santander Consumer Bank dømmes til å erstatte Steines saksomkostninger på 294.301 kroner. 

Steine hadde opparbeidet seg en gjeld på til sammen 1,9 millioner etter at han kjøpte tre luksusbiler i forbindelse med deltidsjobben han i 2011 hadde i Auto-Forum i Drammen.

Han hjalp til med å selge eksklusive biler til en rekke kjendisvenner. Firmaet skal i flere år ha solgt luksusbiler med et løfte om at kundene kunne levere tilbake bilene og få nesten hele kjøpesummen tilbake.

Da kundene forsøkte å levere bilene tilbake, var bilselgeren borte.

Retten fastslår at gjenkjøpsgarantiene var «en betydelig motivasjon for Steine» da han kjøpte de bilene, og at Auto-Forum må bære ansvaret for komikerens tap.

Kreditten Steine fikk, ble gitt etter avtale mellom Auto-Forum og Santander Consumer Bank.

Finansavtaleloven åpner for at forbrukerens innsigelser og pengekrav mot selgeren også kan rettes mot den som gir kreditten.

Nær sammenbrudd

Beskyldninger om forfalskede kjøpskontrakter, erstatningskrav og elleville gjenkjøpsavtaler ble sentrale elementer i saken.

– Jeg var så nær ved å få et sammenbrudd. Fordi jeg har promotert dette, frykter jeg at folk tror jeg er en del av svindelen, sa en fortvilet Steine til Dagens Næringsliv.

Dermed satt han igjen med tre belånte biler. Banken krevde å få millionbeløpet av komikeren, men disse pengene slipper han altså å betale.