DØMT: Al Jazeera-journalistene Peter Greste, Mohammed Fahmy og Baher Mohamed bak gitteret i retten i Kairo. Foto: Asmaa Waguih/ Reuters
DØMT: Al Jazeera-journalistene Peter Greste, Mohammed Fahmy og Baher Mohamed bak gitteret i retten i Kairo. Foto: Asmaa Waguih/ Reuters

Al Jazeera-journalister dømt til sju år fengsel

Tre Al Jazeera-journalister er i en egyptisk domstol dømt til sju års fengsel for å ha samarbeidet med Det muslimske brorskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De tre dømte er australieren Peter Greste, egyptisk-canadieren Mohamed Fadel Fahmy og egypteren Baher Mohamed. De og 17 andre er tiltalt i saken, som har fått stor internasjonal oppmerksomhet og skapt debatt om pressefriheten i Egypt.

Ni tiltalte, som ikke var til stede i retten, ble dømt til ti års fengsel. Tre av disse er utenlandske journalister. To av de tiltalte ble frikjent.

Aktoratet hadde lagt ned påstand om fengselsstraff på mellom 15 og 25 år for samtlige tiltalte.

I alt fire Al Jazeera-journalister ble fengslet den 14. august i fjor, men en av dem, som hadde sultestreiket i flere måneder, ble i forrige uke løslatt med henvisning til helsetilstanden hans.

Journalistene dekket protestene mot Egypts militære, som mislikte sterkt Al Jazeeras dekning av måten sikkerhetsstyrkene slo ned på protestene sist høst. (©NTB)