REDNINGSMANN: Dirk Kuyt er en av spillerne som har fått ansvar for at Nederland skal vinne gruppen.  Foto: Reuters/Ricardo Moraes
REDNINGSMANN: Dirk Kuyt er en av spillerne som har fått ansvar for at Nederland skal vinne gruppen.  Foto: Reuters/Ricardo Moraes

– Dirk «Alba» Kuyt skal sikre gruppeseier

Louis van Gaal setter veteranen i en noe uventet posisjon til den viktige kampen mot Chile. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nederland har en tendens til å havne i søkelyset under de store mesterskapene. Tidligere har både interne stridigheter og store egoer preget lagets prestasjoner, men så langt i VM har alt gått fullstendig utmerket.

Kan unngå Brasil
«Oranje» åpnet med å slå regjerende verdensmester Spania 5-1, før de slo Australia 3-2. De er dermed garantert avansement, og kan vinne gruppen dersom de tar poeng mot Chile i kveld. 

Vinneren av gruppen møter laget som ender på andreplass i gruppe A. Gruppetoeren i Nederlands gruppe møter vinneren av gruppe A - som i øyeblikket ser ut til å bli Brasil.

Det sies at man aldri skal endre et vinnende lag, men skal man tro Louis van Gaal er det andre oppskrifter som gjelder i Nederland. 

– "Dirk Alba"
Den nederlandske avisen Telegraaf mener å vite at Dirk Kuyt er blant Louis van Gaals redningsmenn. Treneren skal være fast bestemt på å spille i sin 3-5-2- formasjon, og han mener at den tidligere Liverpool-spilleren vil passe perfekt i en venstre vingback-rolle.

På Nederlands treninger har lysluggen de siste dagene kun blitt kalt "Dirk Alba". Kallenavnet er en klar henvisning til Spanias venstreback Jordi Alba, en spiller som regnes å være blant verdens beste i sin posisjon.

Nederland er nødt til å klare seg uten suspenderte Robin van Persie, og Bruno Martins Indi ble tatt av banen på båre mot Australia. Skal man bedømme ut ifra treningen er det disse elleve som vil starte:

Jasper Cillessen: Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Ron Vlaar; Daley Blind, Georginio Wijnaldum, Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Dirk Kuyt; Arjen Robben, Jeremain Lens.