Snart kan dette dukke opp i din bil

Høstens viktigste familiebil får mye nytt utstyr - og noen heftige motorer!

En interaktiv instrumentskjerm blir noe av det som siste generasjon av VW Passat vil sette en ny standard i klassen på. Den er på 12,3 tommer - og minner mye om den som er i nye Audi TT.
En interaktiv instrumentskjerm blir noe av det som siste generasjon av VW Passat vil sette en ny standard i klassen på. Den er på 12,3 tommer - og minner mye om den som er i nye Audi TT.

Det er ikke lenge til en av Norges aller mest solgte familiebiler, VW Passat, kommer i helt ny drakt. 

VW har sluppet diverse teasere en god stund allerede, alt fra skisser, detaljbilder og foto der bilen er delvis skjult under en presenning. 

Men nå skal det være lekkasjer som ikke er planlagt, som gjør at blant annet informasjon om motorer og infotainmentsystemet har kommet ut på Internett.

Les også: Slik kan det bli mye stillere i bilen

Falt ut av kartet

Det er tydelig at den kommende Passaten er en modell det satses tungt på. Etter at siste generasjon Golf stasjonsvogn kom, er det få grunner til å velge storebroren. Salget har også sunket det siste året.

Men hvis historikken skal være en en indikasjon på hva vi har i vente, så vil den nye modellen få skikkelig fart på salgstallene igjen. Det er mange nordmenn som venter i spenning på den nye familiebilen.

Les også: Så billig kan du få stor familiebil

Plug in hybrid

Det er mye som tyder på at bilen vil få god fart også. Det kommer nemlig et par skikkelige råskinn av noen motorer - blant annet en diesel på 240 hk og en skikkelig racer av en bensinmotor på 280 hk.

Alle de nye motorene vil møte Euro 6-kravene med tanke på utslipp - og særlig spennende for det norske markedet blir en plug in-hybrid-modell.

Denne får ifølge worldcarfans en elektrisk rekkevidde på opptil 50 km, og kan kjøres opptil 966 kilometer på en tank.

Her blir ladepunktet plassert under logoen på panseret.

Les også: Kvalitetsundersøkelse: Dette er de verste bilene i hver klasse

Mer utstyr

Den nye bilen blir 4767 mm lang, og vekten reduseres med opptil 85 kg.

Den kommer med LED-lys som standard - og blir tilgjengelig med den digre 12,3 tommers instrumentskjermen vi har sett i nye Audi TT. Det betyr at du får en dynamisk løsning, med blant annet navigasjonen løftet høyere opp i synsfeltet.

Dessuten blir dette den første Passaten som får head up-display, noe som blir en viktig nyhet i denne klassen.

Om bildene som har lekket nå er en planlagt hendelse fra VWs side er ikke mulig å avskrive. Og det som er helt sikkert, er at vi kommer til å få stadig nye drypp med informasjon. For neste måned avdukes bilen for første gang.

Les også: Disse bilene stopper mest - og minst