TIL CELTIC: Mikkel "Mix" Diskerud er aktuell for Celtic.  AFP PHOTO/NOAH BERGER
TIL CELTIC: Mikkel "Mix" Diskerud er aktuell for Celtic. AFP PHOTO/NOAH BERGER

Fotballryktene: – Deila vil hente Diskerud til Celtic

Og Antoine Griezmann forteller Arsene Wenger hvilken spiller han kan glemme å kjøpe i sommer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VM regnes som det beste utstillingsvinduet i fotball. Kombinerer man det med overgangsvinduet, bidrar det sterkt til at det virkelig koker på ryktebørsen. 

De fleste fotballsupportere har kun fokus på VM i disse dager. Likevel er det ingen tvil om at agenter, speidere og trenere også følger med på det som skjer utenfor Brasil.

Og er det en ting som er like spennende som å følge fotball-VM, er det å se hvilke spillere laget ditt signerer i sommer. Hvilke spillere har blitt observert hvor? Og hvilke potensielle signeringer har trenerne i sin anropslogg?

Scottish Sun hevder at Ronny Deila er svært interessert i Mikkel «Mix» Diskerud. Deila har i lang tid vært en beundrer av Mix. Nå kan det materialisere seg i en overgang til Celtic. Ifølge Scottish Sun, gjengitt i Scotsman, kan Celtic få Diskerud for bare 2,6 millioner kroner. grunnen er at kontrakten til Diskerud går ut i desember.

Det har vært enorme forventninger til Belgias gylne generasjon i Brasil-VM. En av de som har fått aller mest press på sine skuldre er Chelseas Romelu Lukaku. Heller ikke i søndagens kamp mot Russland klarte 21-åringen å vise de lovende taktene han har vist for Everton gjennom hele sesongen. Belgieren ble dermed byttet ut til fordel for Divock Origi som ble matchvinner etter hans 1-0-scoring. En som skal ha satt potetgullet i halsen av begeistring, var Tottenham-trener Mauricio Pochettino. Nå skal den nyansatte treneren allerede være i ferd med å stable et bud på beina. London-klubben håper at 50 millioner kroner er nok til å lokke Lille-spissen til hovedstaden. Ifølge Daily Mail skal den franske klubben forlange rundt 30 millioner kroner mer for spilleren som scoret fem mål på 30 kamper forrige sesong.

Den franske midtstopperen Eliaquim Mangala har vært et hett navn de siste ukene. Varmen i Brasil, klubbene han stadig blir linket til og hans høye prislapp, gjør at han trolig svetter litt ekstra i disse dager. Daily Star mener å vite at Porto skal ha satt en prislapp på nesten 400 millioner kroner, noe som gjør at Barcelona velger å se seg rundt etter andre alternativer. Chelsea derimot, sitter igjen med over 400 millioner kroner etter salget av David Luiz, og skal derfor være klar med gravemaskin og spade for å komme seg dypt nok ned i lommeboka.

Skal vi tro ryktene, gjør Manchester United-trener Louis van Gaal alt annet enn å nyte solen på Copacabana. Nederlenderen ønsker så fort som mulig å få de røde djevlene tilbake til toppen, og vil derfor ikke se at en konkurrent stikker av med en av Frankrikes mest lovende forsvarsspillere, og skal være villig til å matche Chelseas bud. Mangala har spilt 74 kamper og scoret ni mål siden hans overgang fra Stanard Liege i 2011.

Ryktene har i lang tid svirret rundt Real Sociedad-spiller Antoine Griezmann, men ingenting er så langt bekreftet rundt franskmannens fremtid. Derfor har han tatt ansvar for å bekrefte en annens mann fremtid, nemlig klubbkamerat Carlos Vela. Arsenal-supportere hadde nok våte drømmer om å se meksikaneren bøtte inn mål sammen med Olivier Giroud, men skal man tro Daily Express er det ikke lenger noe poeng i å ha forhåpninger. Griezmann hevder å vite at Vela har signert en kontraktsforlengelse med Real Sociedad, og setter dermed en stopp for spekulasjoner rundt en eventuell tilbakekjøpsklausul.

Dermed kan Mario Balotelli vise seg å måtte ta på seg supermanndrakten for å frelse flere lag enn Italia. Dersom han skal sende Arsenal til toppen av Premier League må Wenger først finne fram over 360 millioner kroner, skriver Daily Express. En sum Arsenal-treneren ikke akkurat drar fram hver sommer.

Swansea-trener Gary Monk er svært fersk i manageryrket. Han lar seg derfor stresse når han hører at Arsenal, Everton og Liverpool alle vil få tak i hans spiss Wilfried Bony. Ryktene har plaget han så mye at han allerede har erstatningen på plass. Daily Express mener å vite at Bafetimbi Gomis i løpet av uka setter seg på et fly mot Wales for å sikre sin fremtid. Gomis har vært uten kontrakt etter hans tid i Lyon, og Swansea skal derfor ha ha fått hard kamp om kraftspissen fra Newcastle, West Ham og Sunderland.

Rafael Benítez hevder at Pepe Reina ikke vil komme tilbake til Napoli. Mye tyder også på at Reina er uønsket på Anfield, til tross for at han trolig skal vokte det spanske buret mot Australia i kveld. At Liverpool-trener Brendan Rodgers ikke liker spanske keepere, stemmer derimot ikke. El Mundo Deportivo sier seg enig i engelske medier når de skriver at Victor Valdés kan bli mannen som utfordrer Simon Mignolet på keeperplassen. Valdés er på klubbjakt etter at hans tid i Barcelona nå har nådd en slutt, men ble i mars kneskadet, noe som gjør at han ikke vil være spilleklar på lang tid.

Ivan Perišić har startet for Kroatia i begge deres VM-kamper. Der skal han ha imponert nok til at Everton-trener Roberto Martínez ønsker han som erstatning for Gerard Deulofeu, skriver Daily Express. Everton skal være villig til å legge drøyt 80 millioner kroner på bordet for Wolfsburg-vingen, men de blå fra Merseyside må vente seg konkurranse fra Serie A-gigantene Juventus, Napoli og Roma.

Og til slutt tar vi med noe til de som aldri får nok rykter. Paul Pogba og Frank Lampard blir begge å finne på Chelseas midtbane neste år dersom førstnevnte får det som han vil. Riktignok under forutsetningen om at hans lag på Football Manager stemmer med hans virkelige ønske. Den franske stjernespilleren ble nemlig filmet på det franske flyet, mens han spilte dataspillet, og den observante kunne dermed se hans lag. Daily Express setter derfor fart i spekulasjonene om at den tidligere Manchester United-spilleren vil flytte på seg i sommer. Dersom det stemmer vil det bli spennende å se hvordan mottakelse han får av John Terry. Midtstopperen var nemlig vraket fra Pogbas lag til fordel for Gary Cahill og Branislav Ivanovic.