DOMINERER: Spillerne på overraskelseslagene hittil i VM dominerer Kasper Wikestads «rundens lag» i VM.
DOMINERER: Spillerne på overraskelseslagene hittil i VM dominerer Kasper Wikestads «rundens lag» i VM.

«De ukjente» dominerer på rundens VM-lag

Altfor mange å velge mellom, men her er de elleve utvalgte på rundens lag etter to kamper spilt i VM. Sjekk rundens VM-lag her!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For et VM. For noen kamper. For noen prestasjoner. Har man noen gang sett maken?

Benny Gullfot dukker opp i ulike skikkelser og med forskjellige drakter.

45 mål scoret på 16 kamper. Det gir et snitt på 2,81 mål per kamp i denne runden.

Spillere som har levert strålende prestasjoner må vrakes fra Rundens lag fordi det er andre som har levert enda bedre. Det er rett og slett uhyre vanskelig å plukke ut, og i mange av posisjonene ender det opp men hva jeg mener helt subjektivt.

Og da vil sikkert mange savne en god del spillere. Sett gjerne opp ditt eget Rundens lag i kommentarfeltet, for her kan det være mange varianter.

Dette er uansett de elleve jeg ender opp med etter den andre runden av VMs gruppespill. Noen av gruppene er langt på vei avgjort.

England og Spania er blant lagene som allerede har booket flybillett hjem etter neste kamp. USA er nære avansement. Costa Rica har allerede kvalifisert seg til 1/8-finale. En meget sterk prestasjon.

Rundens spiller: Guillermo Ochoa (Mexico)

Rundens mål: Tim Cahill (Australia v. Nederland)

Rundens øyeblikk: (her er det ekstremt mange å ta av) Lionel Messi bærer hele Argentina på skuldrene. Men vinneren fra 78 og 86 stanget mot Iran, og Messi var knapt å se. Så på overtid steg han frem, og med et øyeblikks magi (igjen), avgjorde han for favorittene.

Rundens lag:

Keeper: Guillermo Ochoa (Mexico)
Kan nærmest alene takkes for at Mexico tok poeng mot Brasil. Flere fantastiske reaksjonsredninger, og redningen på Neymars heading ble av Morten Langli kåret til turneringens beste så langt. Sto der han skulle da Thiago Silva var nære å avgjøre helt mot slutten også.

Høyreback: Harrison Afful (Ghana)
Kom inn på laget for Daniel Opare, og straks så Ghana bedre ut langs høyresiden sin. Hadde sitt fulle hyre med også å måtte dekke inn i midten, men gjorde jobben bra, og var dessuten meget god offensivt. Fikk også en målgivende pasning.

Stopper: Giancarlo Gonzalez (Costa Rica)
Som i den første kampen, spilte den tidligere VIF-spilleren i midten av de tre stopperne. Der styrte han perfekt, og  - slik han tok luven av Uruguay-angriperne - holdt han stort sett Mario Balotelli fra livet denne gangen.

Stopper: Gary Medel (Chile)
Pitbullen har storspilt som stopper i Chiles trebackslinje. Til tross for begrenset høyde, deler han ut i lufta. Dekker rom og vinner dueller. Med Chiles energiske spillestil, er Medel en perfekt mann å ha i midtforsvaret.

Venstreback: Junior Diaz (Costa Rica)
Hadde en fantastisk kamp langs venstresiden. Løp utrettelig opp og ned og hadde mange gode, offensive bidrag. Det var også et innlegg fra Junior Diaz som ble headet inn av Bryan Ruiz.

Høyre kant: Mathieu Valbuena (Frankrike)
Fantastisk spiller å se på, der han så vidt stikker opp mellom gresstustene. Gode dødballer, masse energi i spillet sitt og involvert i veldig mye av det Frankrike skapte fremover. Scoret i tillegg mål.

Midtbane: Charles Aránguiz (Chile)
Hadde en fantastisk kamp på midtbanen. Nøytraliserte Xabi Alonso fullstendig. Xabi Alonso spilte en av sine svakeste kamper i karrieren, mye takket være Aránguiz. I tillegg satte han opp 1-0-scoringen, før han selv scoret 2-0.

Midtbane: Yacine Brahimi (Algerie)
Algerie gikk ut i et utrolig tempo mot Sør-Korea, og Brahimi var både motoren, og den kreative kraften bak det som ble skapt. Satte også punktum med en herlig lagscoring, da han punkterte kampen med Algeries fjerde mål.

Venstre midtbane: Blaise Matuidi (Frankrike)
Matuidi var mannen som åpnet målshowet for Frankrike. Sveits liker å angripe med backene, men Lichtsteiner ble fullstendig satt i skyggen av Matuidi. Boks til boks, skapende, god defensivt, og involvert i mye.

Spiss: Mario Mandzukic (Kroatia)
Måtte stå over åpningskampen med karantene, men var veldig involvert da han endelig kunne starte mesterskapet. Fikk det etter hvert ganske enkelt mot et Kamerun i oppløsning, men var involvert i det meste. Ble bokset i ryggen, så Alex Song ble utvist, og scoret to mål.

Spiss: Luis Suarez (Uruguay)
I en kamp mellom to middelmådige lag, var Luis Suarez hele forskjellen. For et fenomen. Fra rullestolen for kun uker siden, til den definitive helten da Uruguay snudde en dårlig start på mesterskapet til håp om avansement. Headingen til 1-0 var av høy klasse, løpet og avslutningen da han avgjorde, kunne ingen stoppe.