Algerie innfridde med kniven på strupen

Algerie var nødt til å unngå tap mot Sør-Korea for ikke å ryke ut av VM. Det lyktes de med.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sør-Korea - Algerie 2-4

Algerie hadde kniven på strupen og ville være ute av VM med tap mot Sør-Korea. 

Men laget fra Nord-Afrika innfridde til de grader under press og leverte en strålende forestilling da de vant 4-2 søndag kveld.

Dermed skrev de VM-historie som den første afrikanske nasjonen til å score fire mål i en og samme VM-kamp.

– Algerie snudde helt om på det de hadde forrige kamp, gjorde fem bytter, gikk ut for å angripe og viste at de ville være med i dette mesterskapet, sier TV 2s fotballekspert, Solveig Gulbrandsen, etter kampen.

Se høydepunktene i videovinduet øverst.

– Det var et helt annet lag enn det vi så mot Belgia. De hadde flere ballspillere og individualister som var bedre enn det Sør-Korea hadde å by på.

Tror VM-drømmen er over for Sør-Korea

Seieren betyr at drømmen om avansement lever i beste velgående for Algerie, som møter Russland i siste kamp. Med seier der og tap for Belgia, som allerede er videre, kan de ende opp som gruppevinnere.

Samtidig ser det tilsvarende mørkt ut for Sør-Korea.

– Jeg tror de så smått kan begynne å pakke kofferten. Det laget her kommer ikke til å vinne med mange mål mot Belgia, sier TV 2s fotballekspert, Ole Martin Årst, om sjansene til Sør-Korea etter kveldens tap.

Pangstart for Algerie

Vel vitne om at tap ville bety at mesterskapet var over, gikk Algerie ut i hundre for å ta ledelsen i kampen. Allerede etter halvannet minutt kom første avslutningen fra Sofiane Feghouli, men forsøket gikk over. 

Det enorme presset vedvarte de første ti minuttene. Bare minutter etter at han skjøt over ropte Feghouli på straffespark, men fikk ikke gehør hos dommeren. Den hektiske åpningen ble avsluttet da Slimani headet like utenfor stolpen. Allerede da hadde Algerie flere skudd enn de hadde hele kampen mot Belgia.

Frem til da hadde Sør-Korea knapt vært over midtbanen, men selv om de hadde noen visitter i Algeries boks etter dette, var det helt klart Algerie som ville mest.

Algerie fikk betalt for strevet

Og i det 26. minuttet fikk de betalt da Islam Slimani løp og løp og løp. Sør-Koreas forsvarere prøvde å stoppe han, men klarte ikke å hindre 26-åringen fra å få en fot på ballen, som seilte over keeper og i mål.

Men Algerie var ikke ferdige. Under to minutter senere steg Rafik Halliche til værs på et hjørnespark. Jung Sung-Ryong bommet fullstendig og da stod det plutselig 2-0 til de hvitkledde.

Overkjøringen fortsatte, og etter 37 minutter stod det 3-0. Slimani tok ned ballen og fant en heldig ledig Abdelmoumene Djabou foran mål. Han fikk dermed en enkel jobb å trille inn 3-0, som også var stillingen til pause etter en fartsfylt og sjanserik første omgang.

Sør-Korea tok over

45 minutter gikk et uten at Sør-Korea skapte en eneste farlighet, men fire minutter etter pause lyktes de bedre. Lagets store stjerne, Son Heung-Min, fikk litt tilfeldig tatt ned ballen med ryggen før han vendte opp og banket ballen mellom beina på keeper og i mål.

Sør-koreanerne så ut som et helt annet lag etter hvilen, og plutselig var det de som styrte showet.

Like før timen var spilt hadde de to gode muligheter, men en redning på streken og en strålende redning fra Rais M'Bohli hindret ny redusering.

Svarte umiddelbart

Men bare minutter etter dette skjer det som ikke skulle skje for Sør-Korea. I sitt første angrep etter pausen spilte Algerie vakkert ut forsvaret til sør-koreanerne. Angrepet avsluttet Yacine Brahimi med en lur avslutning mellom beina på keeper.

Sør-Korea hadde imidlertid ingen planer om å gi opp og reduserte nok en gang med 19 minutter igjen å spille. Koo Ja-Cheol var mannen som var på plass foran mål da ballen ble slått inn.

Men det ble med bare det ene reduseringsmålet. Algerie holdt stand resten av kampen og kunne innkassere tre livsviktige poeng.