KAMP MOT KLOKKEN: Alexander Kristoff hadde lite å skrive hjem om fra Sveits rundt. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix.
KAMP MOT KLOKKEN: Alexander Kristoff hadde lite å skrive hjem om fra Sveits rundt. Foto: Trond Reidar Teigen/NTB scanpix.

– Sykler jeg som jeg gjør nå, har jeg ikke sjanse på grønn trøye

Alexander Kristoff håper på oppsving i formen før Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alexander Kristoff er inne i sin beste sesong noensinne og Norges eneste sikre kort til Tour de France i sommer.

Om mindre enn to uker er verdens mest prestisjetunge sykkelritt i gang, men oppladningen har ikke vært ideell for 26-åringen.

– Jeg har jo gjort det jeg skal før Touren, men jeg hadde håpet at jeg skulle føle meg bedre. Men jeg har ikke sjanse til å vinne den grønne trøya om jeg sykler som jeg gjør nå, sier han til tv2.no.

– Kommer til å bli tungt å overleve
Kristoff har idet TV 2 når han akkurat fullført Sveits rundt. 

Åttedagersrittet blir av mange brukt som et oppkjøringsritt til den franske ekvivalenten, men nordmannen presterte ikke opp mot sitt beste på de ni etappene. 

– Jeg sliter litt i de lange bakkene, og det kommer til å bli tungt å overleve i de verste fjellene i Touren. Jeg følte meg ikke bra i dag heller. Det var et slit, men jeg er glad for å ha fullført rittet. 

– Er det normalt at du ikke føler deg helt i toppform rett før Tour de France?

– Jeg følte meg bedre på dette tidspunktet i fjor, og jeg føler meg ikke helt perfekt. Men det kan også være en god ting. I fjor var formen litt nedadgående idet Touren begynte. Jeg håper det går bedre nå og at formen i stedet er på vei oppover, forteller han, og legger til:

–Jeg fikk jo to topp fem-plasseringer, og det er ikke dårlig, men den ene dagen burde jeg kanskje ha hengt med inn til mål. 

– Sagan virker altfor sterk
Etter en sesong som har resultert i seier i Milano-San Remo, etappeseier i Tour of Oman, triumf i endagsrittet Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt og en håndfull seire i Tour of Norway og Tour des Fjords, er Katjusja-rytteren en av de heteste kandidatene til å hente hjem den grønne trøya.

Den trøya er det dog flere som har pekt seg ut - ikke minst «Hulken» selv, Peter Sagan.

– Å vinne en etappe er målet. Den grønne trøya blir en ren bonus i så fall. Sykler jeg som jeg gjør nå, har jeg ikke sjanse. Det er klart at jeg må klatre bedre om jeg skal kunne kjempe om den. Sagan virker altfor sterk, men jeg håper jo at jeg kan heve meg og henge med, sier Kristoff. 

På den positive siden har akillessmertene som plaget ham tidligere denne uken gitt seg.

– Smertene er vekke, så det går bra. Jeg vet ikke helt hva det var. Sånne skader blir ikke vanligvis bedre av å sykle videre, men det hjalp med litt justeringer på skoen. Justeringene gjorde at belastningen ble mindre, så det er bra.

Planene før Tour-starten
Det eneste rittet på nordmannens kalender før Tour de France er landeveisrittet i NM på Eisdvoll kommende søndag. 

Før det handler alt om å «hvile seg i form», som det heter på idrettsspråket. 

– Jeg reiser hjem til Norge nå. Jeg kommer til å ta det rolig og slappe av i et par dager for å hvile meg i form, og deretter blir det en ganske standard oppkjøring til NM og Tour de France. Vi kommer til å reise til England noen dager før rittet starter for å sjekke ut løypene til de første etappene, avslutter han.

Tour de France starter i England i år, mer presist i Leeds, og blir værende på øya i tre dager. Rittet starter lørdag 5. juli.