Burde Samedov blitt byttet ut etter hodeskaden han fikk?

Aleksander Samedov kom seg på beina igjen etter å ha luktet på luktesalt, men burde russeren blitt byttet ut?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To minutter ut i kampen mellom Belgia og Russland stoppet dommeren kampen for å se til Aleksander Samedov, som lå nede med hodeskade etter en duell med Thomas Vermaelen.

Russlands medisinske støtteapparat løp ut på banen for å se til spilleren, som snart kom seg på beina igjen. På vei ut av banen holdt den ene legen frem luktesalt under nesen på Samedov - et middel som har blitt brukt for å vekke folk som har besvimt eller hatt illebefinnende anfall.

Se skaden i videovinduet øverst.

Spørsmålet da er om Samedov burde ha fått fortsette kampen i det hele tatt dersom det var nødvendig.

Senest etter kampen mellom Uruguay og England fikk FIFA kritikk av spillerorganisasjonen FIFPro for ikke å ha beskyttet spillerne godt nok da Joao Pereira nektet å la seg bytte ut.

Høyrebacken fikk et kne i ansiktet og ble liggende tilsynelatende livløs mens landslagets leger behandlet han. Trenerne på benken ville bytte han ut, men Pereira blånektet og fikk viljen sin. Her mener FIFPro at FIFA mislyktes i å beskytte spilleren.

– FIFPro vil gå i umiddelbare møter for å forsikre oss om at spillernes trygghet er garantert. Det er førsteprioritet i dette mesterskapet og videre, het det i en uttalelse.

Det kan de ha gjort med Samedov også. FIFA har nemlig klare retningslinjer på hvordan hodeskader skal behandles, og dersom det er fare for hjernerystelse, skal spilleren tas ut og undersøkes nærmere.

sine egne sider har de en plakat, hvor man steg-for-steg, kan finne ut om en spiller har symptomer på dette, og ett av disse symptomene er «fortumlet og mangel på balanse», noe man tydelig kunne se at Samedov var.