I FORM: Henrik Ingebrigtsen gjorde jobben sin og gikk til topps på 3000 meter.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
I FORM: Henrik Ingebrigtsen gjorde jobben sin og gikk til topps på 3000 meter. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

– Friidretts-Norge trengte en opptur

Norge sikret opprykk til Super League i lag-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge er tilbake i eliten i friidrett.

Søndag ble landslaget nummer to i lag-EM i Tallinn, Estland, og rykker derfor opp til Super League: det øverste nivået.

– Det sier seg selv at dette er kjempeviktig. Nå er vi blant de 12 beste i Europa. Vi har jo vært der før, så det er ikke så overraskende, men Friidretts-Norge trengte en opptur. Og dette er absolutt en opptur, sier TV 2s friidrettsekspert, Christina Vukicevic. 

– Jays imponerte meg
Norge rykket ned fra Super League i fjor, men har nå sikret seg en snarlig retur til toppen av det friidrett har å by på. 

Det norske landslaget trengte å bli blant de tre beste nasjonene i mesterskapet, og lå på den essensielle tredjeplassen etter lørdagens øvelser. 

Sterke prestasjoner av blant andre Henrik Ingebrigtsen, Ingvill Måkestad Bovin, Jaysuma Saidy Ndure og Isabelle Pedersen søndag gjorde at Norge klatret opp til andreplass og dermed trygget opprykket.

– Alle seirene var viktige. Jays imponerte meg både i går og i dag, og Ezinne Okparaebo, Isabelle og Henrik var alle gode. Vi har jo et veldig godt lag, men vi har kanskje ikke bredden. Vi har dog mange «topper», og det er viktig i et lag-EM. Alle de leverer bra denne helgen, skryter Vukicevic.  

– Utøverne liker å konkurrere som et lag
Ingebrigtsen kom rett fra høydetrening, tok seieren på den noe uvanlige distansen 3000 meter, og satt seg rett på flyet igjen. 

– Henrik imponerte meg veldig. Han kom rett fra trening og vinner. Det var kjempeviktig. Resten av laget bør takke ham for at han tok turen og leverte, sier Vukicevic. 

Det er ikke ofte i året friidrettsutøverne konkurrerer som et lag, men friidrettseksperten mener samholdet i laget ikke er til å klage på.

– Jeg snakket med broren min (hekkeløper Vladimir Vukicevic, red. anm.), og han sa at stemningen i laget var veldig god. Dette er jo deres eneste mulighet til å konkurrere som et lag, og utøverne virker til å like det. De synes det er gøy,

Hviterussland og Finland slår følge med Norge opp til øverste nivå.