TRENER MED STABÆK: Mannen som en gang ble kalt for den «amerikanske Pelé» trener med Stabæk. Foto: Victor Decolongon/Getty Images/AFP
TRENER MED STABÆK: Mannen som en gang ble kalt for den «amerikanske Pelé» trener med Stabæk. Foto: Victor Decolongon/Getty Images/AFP

Freddy Adu trener med Stabæk

– Bob skal få noe ut av han som ingen andre har klart, sier styreleder Espen Moe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag dukket det plutselig opp bilder av det en gang så store amerikanske talentet Freddy Adu på Stabæk-trening.

Ut fra bildene var det vanskelig å tyde om det faktisk var Adu, men til TV 2 bekrefter styreleder i Stabæk, Espen Moe, dette.

– Ja, jeg visste at han skulle komme hit. Jeg trodde han ikke kom før i morgen. Vi har invitert han hit på prøvespill her hos oss, og så vurderer vi fortløpende om han liker seg her og om Bob (Bradley) ser at han har noe i seg, forteller Moe.

Se bildet nederst i saken.

Freddy Adu og Stabæks trener, Bob Bradley, kjenner hverandre svært godt fra før gjennom det amerikanske landslaget. Moe forteller at de to har et svært godt forhold til kvarandre.

– Han er jo en gammel elev av Bob og spilte på landslaget for han. Bob forteller at Freddy har stor tillit til han. Vi vet fra gamle dager at de to er en bra kombinasjon, fortsetter Moe.

Adu er tidenes yngste atlet som signerte proffkontrakt da han gjorde det med D.C. United i en alder av 14 år. Folk gikk så langt som å kalle han den «neste Pelé» fordi han var så god. Det har gjort at de aller fleste vet hve han er selv om han ikke har spilt for de største klubbene.

I 2007 fikk han sjansen i portugisisk fotball og Benfica. Der fikk han knapt spille og fra 2008 ble han lånt ut til flere ukjente klubber. I fjor tilbragte han en halvt år i brasiliansk fotball. I februar var han på prøvespill i Blackpool og ble veid for lett.

– Det er jo spennende at han kommer hit. Han er jo et eksempel på at det ikke alltid er like greit når man blir skrytt opp i skyene når man er ung. Han var et supertalent, sier Moe.

Nå er 25 år gamle Adu på plass i Norge og Stabæk hvor han altså skal trene de neste dagene. For tiden er han en såkalt «free agent», så det vil ikke koste Stabæk noe å hente han.

– Hvis vi kan få han på beina, så gjør vi det. Hemmeligheten er forholdet mellom Bob og Freddy. Bob sier han skal få noe ut av han som ingen andre har klart.