Dzeko: – Dommeren burde også dra hjem fra VM

Kontroversielle dommeravgjørelser er nok en gang i fokus.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bosnia-Hercegovina røk natt til søndag norsk tid ut av VM.

Bosnierne måtte ha poeng mot Nigeria for å ha håp om å ta seg videre fra gruppespillet, men med 0-1-tap står de med null poeng etter to kamper. Den avsluttende gruppespillkampen mot Iran blir derfor betydningsløs.

– Dommeren var skammelig
Resultatet kunne likevel fort ha vært et helt annet.

Edin Dzeko fikk det som burde ha vært et ledermål feilaktig annullert for offside (se hvordan det gikk til i videovinduet over), før bosniernes kaptein, Emir Spahic, ville ha frispark rett i forkant av det som viste seg å være seiersmålet til Peter Odemwingie. 

Se sammendrag av kampen i bunnen av saken!

Det fikk nevnte Dzeko til å se rødt.

– Dommeren var skammelig. Nå må vi reise hjem, og det er leit, men dommeren burde også reise hjem. Han forandret resultatet og forandret kampen. Derfor tapte vi, sa han til pressekorpset etter kampslutt, skriver The Guardian

Dzeko fikk selv flere store sjanser mot slutten av kampen, men Manchester City-spissen klarte ikke å hindre en noe overraskende tidlig VM-exit i landets første store mesterskap som en selvstendig nasjon. 

– Det var åpenbart at kapteinen vår skulle hatt et frispark (før Nigerias scoring, red. anm.). Og det er ikke snakk om at jeg var i offside da jeg scoret. Vi kjempet til siste slutt, men vi hadde ikke hellet med oss i dag.