SKEPTISK: Harry Redknapp mener flere engelske spillere egentlig ikke vil spille for landslaget.  Foto: AFP PHOTO/CARL COURT.
SKEPTISK: Harry Redknapp mener flere engelske spillere egentlig ikke vil spille for landslaget.  Foto: AFP PHOTO/CARL COURT.

– Jeg vil ikke spille for England - damen min skal føde om fire uker

Harry Redknapp hevder flere tidligere Tottenham-spillere prøvde å unngå landslagsspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VM har nok en gang blitt en solid nedtur for England.

Nasjonen står med null poeng på to kamper og er ute av mesterskapet allerede før den tredje og siste gruppespillkampen.

Mange eksperter og forståsegpåere har forsøkt å forklare hvorfor England nok en gang viste seg for svake, og Harry Redknapp er en av de som nå melder seg på debatten. 

Ifølge ham er rett og slett ønsket om å spille for landet fraværende hos flere unge fotballspillere.

– Få meg ut av den kampen
– Det er for mange som trekker seg fra turneringer - det være seg U-17, U-19 eller U-21. Det virker som om alle har en unnskyldning for ikke å være med, og jeg husker fra min tid i Tottenham at det var to eller tre som ikke ville spille for seniorlandslaget til England, forteller den bereiste treneren til Associated Press, gjengitt av The Guardian

Ifølge Redknapp ble han servert flere unnskyldninger av den originale sorten fra spillere som helst ville slippe å reise på landslagsoppdrag.

– Spillerne kom til meg ti dager før kampene og sa «sjef, få meg ut av den kampen, jeg vil ikke spille». Slik var det. Jeg svarte «du skal spille for landet ditt, du burde jo ha lyst til å spille». Da ville de si noe sånt som «nei, kjæresten min skal føde om fire uker, så jeg vil ikke spille». Det er sannheten, og du begynner jo å lure, forteller den tidligere Tottenham-manageren, og legger til:

– England-spillerne, som tjener utrolig mye penger og spiller i Mesterligaen, kommer hjem fra mesterskap og får mye kjeft i media. Da tenker de: «trenger vi denne ekstra påkjenningen?».

– Vi vet vi har bedre spillere
Costa Rica har overrasket de fleste med å vinne begge sine to første kamper og med det kvalifisere seg for åttendelsfinalen.

Italia eller Uruguay vil slå følge med de ut av gruppe D, men for Redknapp er det et mysterium at ikke England har prestert bedre mot såpass «gjennomsnittlig» motstand, som han kaller det.

– At Costa Rica topper gruppen etter å ha slått Italia og Uruguay... Det sier alt man trenger å vite om den gruppen. Italia-laget er det dårligste på mange år, spør du meg. Uruguay har to spisser i verdensklasse, men det er ikke så mange andre spillere på det laget man kan se for seg spille i Premier League, og i alle fall ikke for landslaget...

Roy Hodgson har i etterkant av Uruguay-tapet blitt «fredet» av Det engelse fotballforbundet (FA), og vil således lede laget også i EM om to år. 

Ifølge Redknapp er det ikke treneren som må ta på seg skylden for nok et mislykket mesterskap for «Three lions».

– Vi har gode spillere - spillere som er gode hver uke i Premier League. Ser man på halvparten av de andre lagene i mesterskapet, er det mange av disse lagenes spillere som kommer til Premier League og ikke får spille... Vi vet vi har bedre spillere enn de andre, men av en eller annen grunn, med den ene gode treneren etter den andre, så vil det seg bare ikke, sier han.

– Spøker han?
Formannen i FA, Greg Dyke, har satt en målsetning om å vinne VM i 2022.

Det får Redknapp til å dra på smilebåndet.

– Lykke til! Spøker han? Hvordan skal vi vinne et mesterskap i Doha (Qatar) i en varme vi kommer til å slite bare med å springe i? Det er ikke håp.