SON HEUNG-MIN: Han blir Sør Koreas farligste spiller søndag kveld. Foto: REUTERS/Damir Sagolj.
SON HEUNG-MIN: Han blir Sør Koreas farligste spiller søndag kveld. Foto: REUTERS/Damir Sagolj.

Haugens VM-blogg: Son Heung-min er Sør-Koreas superstjerne 

Denne spilleren bør du se opp for i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sør-Korea - Algerie er nok ikke den kampen flest av oss har ventet på i dette VM, ei heller den som rommer flest av fotballens superstjerner. Men når lagene møtes til dyst i kveld, er det to lag som helst skal ha tre poeng, noe som igjen kan gi utslag av offensiv og spennende fotball.

Algerie startet turneringen med et knepent tap for Belgia, av mange tippet som en ørliten outsider i Brasil. For Sør-Korea ble det 1-1 mot Russland, en match som nok Akinfeev og de russiske spillerne vil putte i glemmeboka, selv om Sør-Korea er en god motstander.

Når jeg skriver om superstjerner og at kampen i kveld ikke har flest av disse, er det selvfølgelig en "lett" påstand, men den er også riktig. Begge nasjoner har svært gode fotballspillere, derom hersker ingen tvil. Både Algerie og Sør-Korea kvalifiserte seg fortjent til mesterskapet, selv om Sør-Korea for enkelte slet overraskende mye.

For alle nasjoner vil selvsagt innsats ligge som et sentralt fundament for å kunne lykkes, men enkelte lag har så store profiler at de fra tid til annen kan lene seg litt på disse, hvis resten av laget ikke leverer på forventet nivå. Både Sør-Korea og Algerie er åpenbare "underdogs" i et slik mesterskap, men vi har allerede sett hva mindre navngjetne nasjoner er i stand til og således skal det bli spennende å se de to lagenes kamp for avansement i gruppen.

Sør-Korea er først og fremst et "lagmaskineri" hvor alle jobber for hverandre og hvor det ikke er plass til primadonnaer. Men det betyr ikke at laget står uten en såkalt supersterjerne, for det har de i Bayer Leverkusen angriper Son Heung-min.

Heung-min startet karrieren i hjemlandet og spill for FC Seoul i kombinasjon med skolegang. Det ble tidlig klart hvilke store kvaliteter var i besittelse av, men det var nok overraskende for endel at han allerede som 16 åring skrev kontrakt med den tyske storklubben Hamburger SV og sluttet seg til deres ungdomsavdeling.

Til tross for enkelte skadeproblemer viste Heung-min seg raskt frem og i 2010 ble han den yngste målscoreren for Hamburger SV i bundesliga på 18 år. I takt med Heung-min sine gode prestasjoner, skrev han under en ny kontrakt med varighet til 2014. Selv om det var langt frem, ble det snakket høyt om at Heung-min kunne følge i fotsporene og bli like stor som legenden Cha Bum-kun.

For mange Hamburger SV fans var det nok med stor ergelse at den svært spennende Heung-min i 2013 ble solgt til rival Bayer Leverkusen for saftige 80 millioner kroner. Det tok ikke lang tid før Heung-min begynte å levere varene for sin nye klubb og han var instrumental og viktig da klubben sikret seg champions league spill etter sesongen 2013/14, med sine 10 scoringer på 31 kamper.

I en alder av 21 år er Heung-min en nøkkelspiller for Sør-Korea og det er svært viktig at han fungerer for at laget skal gjøre det godt i VM. Både Sør-Korea og Algerie kan begge ligge lavt med sine lag for deretter å eksplodere i fremoverrettede kontringer med stor fart. Jeg tror mest av alt Algerie vil ligge mer defensivt, all den tid de er fullstendig klar over Sør-Korea sine store kvaliteter på kontringer. Ved å stå høyere i banen vil Algerie etter min mening gjøre seg ennå mer sårbare for Sør-Korea sine overganger, som inneholder mye fart og evne til hele tiden å utfordre et ryggende forsvar.

Heung-min er selvfølgelig ikke alene i Sør-Korea sitt offensive spill, men han har stor fart, er god med begge bein, har et godt skudd, god til å drible / utfordre 1 mot 1 og er farlig når han gjerne fra venstre drar seg innover i banen og fyrer løs med slegga.

Sør-Korea - Algerie er en helt åpen kamp, hvor jeg ikke hadde turt å satse en eneste krone. Her hadde det blitt helgardering for alle penga! Men ta en ekstra titt på Son Heung-min i kveldens kamp. Han kan fort bli en hit og som Tor Kristian Karlsen var innom i en tidligere analyse av laget, så tror jeg mange pengesterke klubber følger nøye med på hva den lovende unggutten foretar seg i VM.

Enig ? Uenig ? Si din mening, jeg svarer!

TV2@kimrhaugen