UTESTENGT: En 6 år gammel gutt er utestengt fra sitt lokale idrettslag. Foto: Illustrasjon/Frank May / NTB scanpix
UTESTENGT: En 6 år gammel gutt er utestengt fra sitt lokale idrettslag. Foto: Illustrasjon/Frank May / NTB scanpix

6-åring utestengt fra fotballag

Får ikke komme tilbake før om et halvt år.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 6 år gammel gutt fra Sandnes er utestengt i et halvt år fra alle fotballtreninger og kamper. 

Det melder Stavanger Aftenblad på sin nettside.

Bakgrunnen for utestengelsen er at foreldrene klagde treneren inn for Fair Play-utvalget i idrettslaget etter en episode for rundt en måned siden. Da skal treneren ha vært sint på den 6 år gamle gutten og rettet pekefingeren mot ham. Moren, som da var tilstede, opplevde at sønnen ble redd etter episoden. 

Uken etter klagen kom beskjeden om at sønnen var utestengt av idrettslaget. Grunnen utestengelsen er at gutten skal ha vært vanskelig å ha med å gjøre på trening. Dette ble det først opplyst om etter at foreldrene klagde på treneren. 

Faren opplever ikke sønnen er vanskelig å håndtere. Det er faren som nå forteller sin historie til avisen. 

– Krevende eller ikke, det skal være rom for alle. Han er en aktiv 6-åring, som barn flest. Han kan være tullete og urolig iblant som alle andre 6-åringer, men vi har ikke fått noe beskjed om dette. Og vi har fulgt med på trening og kamper og har ikke merket noe til at han har vært vanskelig, sier faren Stavanger Aftenblad.

Faren reagerer på måten idrettslaget har håndtert saken. 

– Det å utestenge en spiller fra trening og kamper er den sterkeste straffen en klubb har. Vi føler ikke at det er riktig å bruke dette straffemiddelet i denne situasjonen, uten noen form for advarsel eller muligheten for å se på andre løsninger, sier faren.

Idrettslaget selv ønsker ikke å gå nærmere inn på den konkrete saken. 

– Han er blitt bedt om å vente til januar. Vi har ikke kompetanse til å ta oss av dette barnet, sier lederen for idrettslaget til Stavanger Aftenblad.