FORMLAG: Fredrikstad FK har funnet formen i 1. Divisjon. Her fra nedrykkskampen mot Molde i 2012.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FORMLAG: Fredrikstad FK har funnet formen i 1. Divisjon. Her fra nedrykkskampen mot Molde i 2012.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Norske kamper på Langoddsen i helga

Kjetil Rekdal håndplukket tre kamper til søndagens kupong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FREDRIKSTAD - TROMSDALEN (1. DIVISJON) H: 1,38 U: 3,95 B: 6,25
Fredrikstad hadde en dårlig start på sesongen, men har funnet formen etterhvert. Nå har de fem seire på de syv siste kampene, og har funnet veien oppover til plassene som gir kvalik til Tippeligaen. På hjemmebane er de spesielt sterke med fire strake hjemmeseire - de to siste 5-0 over Hønefoss og 3-0 over HamKam. Nå kommer et bortesvakt Tromsdalen på besøk. Strømsgodsets overmenn i cupen har tapt seks bortekamper på rad i 1. divisjon, sist hele 0-4 for Hønefoss. FFK er kjempefavoritter.

 

ELVERUM - FK GJØVIK-LYN (ODDSEN-LIGAEN 2) H: 1,40 U: 4,40 B: 4,25
Elverum, som ga Vålerenga kamp til døra i cupen tidligere denne sesongen, topper avdelingen med 20 poeng, samme sum som Raufoss, men med en kamp mindre spilt. Elverum har virkelig fått opp dampen. De står med fem seire og en uavgjort etter de tapte for Rekdals Vålerenga. Gjøvik-Lyn har heller ikke tapt siden den cuprunden da de ble utslått av Ull/Kisa, men med tre seire og tre uavgjort har de ikke like god form. Elverum er sterke hjemme og er klare favoritter her.

 

LYN - FØRDE (ODDSEN-LIGAEN 3) H: 1,65 U: 4,30 B: 2,95
Lyn har møtt veggen i 2. divisjon etter flere opprykk, og ligger nå nest sist med bare syv poeng - og fire poeng opp til trygg plass. Lyn-trener Finn Bredo Olsen gikk av etter de tapte 1-5 for Fana, men de tapte 0-2 for Åsane runden etter. Nå har de fått inn Egil “Drillo” Olsen som rådgiver. Førde har ikke tapt på tre kamper, men har slitt og ligger nede på niende plass denne sesongen. De har to borteseire på de tre siste bortekampene, så de kan glimte til på bortebane, men Rekdal tror litt Drillo-magi kan hjelpe Lyn til seier.