– OPPTRE ÆRLIG: José Mourinho ber fotballspillere opptre mer ærlig for å hjelpe dommerne. Chelsea-manageren kunne også godt tenke seg at det ble innført videodømming.
– OPPTRE ÆRLIG: José Mourinho ber fotballspillere opptre mer ærlig for å hjelpe dommerne. Chelsea-manageren kunne også godt tenke seg at det ble innført videodømming.

José Mourinho vil ha videodømming på filming

Chelsea-manageren har kastet seg inn i debatten rundt filming og sier Arjen Robben noen ganger prøver å oppnå fordeler ved å filme.

Etter at Nederland slo ut Mexico fra åttedelsfinalen i VM har det vært snakket mye om Arjen Robben, som innrømmet å ha filmet i det oppgjøret.

Mange mener 30-åringen kastet seg da han skaffet Nederland straffe helt mot slutten av kampen. En straffe Klaas-Jan Huntelaar satte i mål og dermed sikret avansement.

Innrømmelsen til Robben gjaldt ikke dette tilfellet, men en situasjon i første omgang presiserte han etter at det blåste opp til storm. Til tross for dette, har FIFA gått ut og sagt at de ikke kommer til å straffe han i ettertid.

Ber spillerne opptre ærlig

Nå har også Chelsea-manager José Mourinho kastet seg med i diskusjonen. Portugiseren hentet nederlenderen til Chelsea i 2004 og kjenner han godt. Han forteller at Robben av og til kaster seg for å oppnå fordeler, men at han også blir taklet mye fordi han er så god.

– Han var spillere min, og jeg vet bedre enn mange hvilken fantastisk spiller han er. Jeg vet også at på grunn av farten og kreativiteten hans blir han ofte straffet med taklinger fordi motspillere ikke klarer å stoppe han, sier Mourinho til Yahoo.

– Jeg vet også at han av og til prøver å oppnå fordeler og prøver å få frispark og straffer. Jeg mener det er viktig at spillerne hjelper dommerne ved å opptre ærlig for å vinne på det rette måten.

– Men realiteten er at spillerne ikke alltid oppfører seg slik, og det gjør jobben til dommeren ekstremt vanskelig.

Vil ha videodømming

TV 2s kommentator, Kasper Wikestad, blogget om filmingen til Robben, og der ba han om video og straff i etterkant. Mourinho er enig.

– Hvis du har teknologien, har fjerdedommeren mulighet til å se det på video. Jeg mener også at dommeren skal være glad for den muligheten ved tvilstilfeller.

– Det er en sjanse til å fjerne all tvil og få avgjørelsene korrekt, for dersom en nasjon i VM føler en avgjørelse har innflytelse på deres fremtid i turneringen, så er det trist. 

– Og så er det viktig for trenerne og spillerne. Jeg tror det er noe dommerne ville ønsket velkommen, sier han.