Odemwingie sikret viktig seier for Nigeria

Bosnia-Hercegovina er ute av sommerens mesterskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

 Nigeria-Bosnia Hercegovina 1-0

 

Nigeria-Bosnia ble den 800. kampen i VM-historien. Et fint og rundt nummer, men kampen vil nok ikke gå inn i historiebøkene som en klassiker. 

Selv om det var to lag med mye på spill, bar ikke kampen preg av dette de første 15 minuttene. Lavt balltempo og lite vilje i varmen i Cuiaba. 

For utenom noen ufarlige skudd fra Nigeria, som Begovic hadde full kontroll på, var det ikke mye å rapportere om de første 20 minuttene. 

Men plutselig tok kampen fyr da Bosnias stjernespiss ble spilt i gjennom alene med keeper. Dzeko satt ballen iskaldt i mål, men linjedommeren var oppe med flagget. Reprisene viste at dette var feilaktig annullert av dommer-trioen.

Kun minutter senere var det Peter Odemwingie som sendte Nigeria i føringen, og det resultatet skulle vise seg å stå kampen ut.

Selv om Bosnia måtte ha en scoring, var ikke dette veldig synlig da laget kjempet for en utligning.

 

Rolig start

En rolig start på kampen som ble preget av en del feil fra begge lag. Etter seks minutter fikk Odemwingie den første muligheten for Nigeria, da Medubnjanin rev ned Musa og skapte et frispark like utenfor 16-meteren. Skuddet gikk like utenfor, men det så ut til at Bosnia og Stoke-keeper Asmir Begovic, hadde grei kontroll på det forsøket.

Det ble noen farligheter for Nigeria på langskudd, men ikke noe Bosnias førsteskanse ikke kunne håndtere de første 15 minuttene.

Dzeko med feilaktig annullert mål

Etter 20 minutter ble Dzeko spilt igjennom alene med keeper og satte ballen iskaldt mål. Dessverre for Dzeko var linjedommeren raskt oppe med flagget, noe som på reprisene viste var feil avgjørelse.

Kun minutter etter annulleringen var Dzeko frempå igjen. Også denne gangen blir han spilt i gjennom og linjedommeren valgte å holde flagget nede. Bosnieren fyrte til, men keeper slo ballen over.

Odemwingie sendte Nigeria i føringen

Etter en god bosnisk periode, var det der i mot Nigeria som tok det første stikket. Etter 28 minutter kom Emenike seg fri på høyrekanten, etter å ha passert Bosnia-kapteinen, fra skrått hold spiller han ballen inn til Peter Odemwingie som enkelt setter ballen i mål mellom beina på klubbkompis, Begovic.

Bosnia-spillerne protesterte heftig etter målet, og mente at Spahic skulle hatt frispark i situasjonen da Emenike passerte ham.

Nigeria-forsvaret var flinke til å pakke inn Bosnias stjernespiss, Edin Dzeko, i den første omgangen. Hver gang han var i nærheten av ballen, var det straks to nigerianere oppe i press. Likevel kom han til flere gode muligheter, uten at han klarte å få noe uttelling på disse.

Nigeria med initiativet etter pause

Etter pause trillet Bosnia mye ball, samtidig som Nigeria bevisst hadde flere mann bak ballen, gjorde at Bosnia ikke kom til de store sjansene innledningsvis i den andre omgangen. 

Dette førte til at Bosnia la om til 4-4-2 for å se om dette kunne skape flere muligheter for laget. 

Etter byttene ti minutter inn i omgangen, var det der i mot Nigeria som overtok initiativet i kampen. Flere ganger var de grønntrøyene farlig frempå, som tvang Begovic til å redde. 

Flere ganger var Emenike, som hadde målgivende på første målet, på tur langs kanten og skapte sjanser for nigerianerne. Gang på gang reddet Begovic. 

Da 70 minutter var spilt så det ut til at Nigeria hadde god kontroll på oppgjøret.

Med kniven på strupen

Minuttene tikket Nigerias vei, og dette utnyttet Nigeria til det fulle. Laget brukte mye tid med ballen hver gang de hadde den.

Men Bosnia kom gradvis nærmere. Først med noen innleggsmuligheter som Nigeria blokkerte, i tillegg til et skudd keeper Enyeama måtte i aksjon for å redde.

På overtid kom Dzeko til en kjempemulighet da han vinner en hodeduell på fem meter. Ballen går dessverre for Dzeko midt på Enyama.

To minutter på overtid får Bosnia kampens største mulighet, i det Dzeko vender opp og fyrer av et skudd. På streken ligger nok en gang Enyama og venter, og redder skuddet i stolpen og ut. Det spørs om Dzeko kanskje burde vært avblåst for hands i vendingen.

Det var det siste som skjedde, og Bosia-Hercegovina er ute av årets mesterskap.