KUIMITASJON? Det er uvisst om Enner Valencia brukte ballen til å etterligne jur under sin målfeiring.  REUTERS/Stefano Rellandini
KUIMITASJON? Det er uvisst om Enner Valencia brukte ballen til å etterligne jur under sin målfeiring.  REUTERS/Stefano Rellandini

Valencia melket kyr for å kjøpe sko

Enner Valencia melket en gang kyr for å få råd til å kjøpe fotballsko. Med tre scoringer i VM kan han snart få en lukrativ kontrakt med en europeisk toppklubb.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Robin van Persie, Arjen Robben, Thomas Müller, Karim Benzema ... og Enner Valencia. Disse fem topper VMs toppscorerliste.

Det er ikke bare Enner Valencias ukjente profil og navn som skiller seg ut i det celebre selskapet på toppscorerlista. For seks år siden var det lite sannsynlig at Valencia skulle delta i et VM. Da spilte han for ungdomslaget til den ecuadorianske klubben Emelec.

Da han var ung måtte han melke kyr for å få råd til å kjøpe fotballsko. Bare for seks år siden hadde han heller ikke penger, men kjærligheten til fotballen besto.

– Jeg var tvunget til å sove ved Capwell Stadion (Emelecs bane). Jeg gikk ofte uten mat, for jeg hadde ikke penger. Det var bare kjærligheten til fotballen som holdt meg i gang, har Valencia fortalt.

Seks år senere spiller 24-åringen for Ecuadors landslag og har scoret tre mål på to kamper i VM. På landslagets fem siste kamper har han scoret seks mål. For sin mexicanske klubb Pachuca, står han med 18 mål på 23 kamper i ligaen. (©NTB)