KUNNE VÆRT RIK: Dette bildet av bursdagsbarnet Magnus (7) gikk som en farsott på nettet. Det kunne blitt dyrt for mormoren som lovet han penger per like. Foto: Mathilde Kristensen, Facebook
KUNNE VÆRT RIK: Dette bildet av bursdagsbarnet Magnus (7) gikk som en farsott på nettet. Det kunne blitt dyrt for mormoren som lovet han penger per like. Foto: Mathilde Kristensen, Facebook

Magnus skulle få én krone av mormor per like - det kunne blitt dyrt

På ett døgn fikk bursdagsbildet til Magnus over 28.000 likes på sosiale medier. Da angret mormor på at hun lovet bursdagsbarnet én krone per like ... 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det hele startet med en uskyldig spøk innad i familien til Magnus (7) fra Danmark.

På bursdagen hans fredag la tanten til Magnus, Matilde Kristensen, ut et bilde av sin nevø som holdt opp en plakat hvor det sto:

«Hei. Jeg heter Magnus og blir sju år i dag :) Lik bildet mitt - mormor gir meg én krone per like!!»

Det skulle vise seg å ta helt av på sosiale medier, og lørdag ettermiddag har bildet fått over 28.000 likes. Bursdagsgaven fra mormor ble plutselig rådyr over natten.

Hadde regnet med et par hundre

Moren til Magnus, Pernille Madsen forteller til dansk TV 2 bak stuntet var at sjuåringen skulle spare opp litt penger til å kjøpe ny datamaskin.

– Intensjonen var en litt annen bursdagsfeiring og mormor hadde regnet med de kanskje kom opp på et par hundre kroner, sier Madsen til TV 2

Før familien fra Jylland i Danmark hadde rukket å tenke noe mer på det, hadde bildet av Magnus gått som en farsott på nettet og gaven fra mormor hadde over natten blitt 28.000 kroner dyr. 

På sin Facebook-side skriver mormoren selv lørdag at det var en dag hun sent vil glemme.

«Det må bli banklån eller en avdragsordning med Magnus:) Hvordan en familiespøk kan utvikle seg!! En fødselsdag vi aldri glemmer ...»

Gratis datamaskin og cupcakes

Etter den enorme responsen på sosiale medier, var det også flere butikker som snappet opp bildet, og det resulterte i flere tilbud for bursdagsbarnet. 

En databutikk i nærheten gratulerte Magnus med dagen og sa at dersom han fikk over 1000 likes på bildet, skulle han få komme ned å hente en Macbook-datamaskin helt gratis. I tillegg fikk han tilbud om gavekort fra en cupcake-butikk. Siden Magnus hadde på seg en Barcelona-drakt skulle de også lage kakene i Barcelona-fargene for anledningen.  

Moren forteller at sønnen er fra seg av glede etter stuntet. 

– Det kuleste for Magnus er jo at han har fått en helt ny datamaskin. Han er helt vill og stolt, men forstår jo ikke all oppmerksomheten rundt det, forteller Magnus' mor. 

Hva gjelder bursdagspresangen fra mormor så slipper hun å betale de rundt 28.000 kronene og vel så det.

– Nei, det skal mormor slippe. Vi har sagt til henne at hun skal slippe å leve på havregrøt i månedene framover, sier Madsen.