OPP OG FREM: Ørjan Nyland har tatt store steg i Molde-drakta de siste 18 månedene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.
OPP OG FREM: Ørjan Nyland har tatt store steg i Molde-drakta de siste 18 månedene. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix.

– Arsenal ser på Nyland

Skal ha sett på Molde-keeperen i «flere kamper» denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er Romsdals Budstikke som melder at London-klubben skal være lysten på å hente landslagsmålvakten til Emirates Stadium. 

Etter det avisen erfarer skal Arsenal-speidere ha bivånet flere kamper 23-åringen har spilt i inneværende sesong.

De skal ha latt seg imponere tilstrekkelig til at de vurderer å legge inn et bud på voldingen allerede denne sommeren.

– Arsenal er blant disse
– Det har vært speidere fra flere større ligaer på Aker stadion i år, blant annet Bundesliga og Premier League. Arsenal er blant disse, men jeg kan ikke svare på hvilke spillere de har sett på. Det er det bare Arsenal som kan svare på, sier Molde-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til avisen.

Nordstrand Jacobsen vil ikke svare på om Nyland er til salgs om et tilbud faktisk skulle komme, men vedgår at «alle seriøse henvendelser vil bli behandlet seriøst». 

Heller ikke spillerens agent, Jim Solbakken, vil kommentere den påståtte interessen fra Arsène Wengers lag.

– Ørjan har vært god over tid og det er stor interesse rundt ham. Men jeg kan ikke kommentere hvilke klubber som kan være aktuelle, sier han.

Arsenal på keeperjakt
Nyland har en kontrakt som strekker seg ut 2018-sesongen med Molde, men det har likevel ikke hindret både norske og utenlandske aviser i å spekulere i hans fremtid siste året.

Både engelske og tyske klubber har tidligere vært koblet til 23-åringen, men det er første gang at Arsenal blir nevnt som en interessent. 

Det kan ha sin naturlige forklaring i at en ny målvakt er høyt på Arsène Wengers handleliste denne sommeren.

Andrekeeper Lukasz Fabianski signerte i slutten av mai for Swansea, mens tredjevalg Emiliano Viviano er på vei tilbake til Palermo etter at utlånsavtalen med den italienske klubben opphørte ved sesongslutt.

Med det står årets FA Cup-vinnere igjen med bare en seniorkeeper: førstevalg Wojciech Szczesny.