Derfor skallet han til lagkameraten

– Jeg er bare et menneske jeg også, sier Benoît Assou-Ekotto.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et av de mest utrolige øyeblikkene i nyere VM-historie.

Kamerun blir rundspilt og ligger under hele 4-0 mot Kroatia. Tidligere i kampen hadde Alexander Song blitt utvist for å slå til Mario Mandzukic - tilsynelatende helt uprovosert.

Så bestemmer Benoît Assou-Ekotto for å gjøre ydmykelsen komplett for «løvene».

– Alle kan gjøre feil
I sluttminuttene begynner han å krangle med Benjamin Moukandjo, før han tilslutt skaller til lagkameraten. Episoden vakte ikke overraskende reaksjoner.

– De reiser hjem i skam. Dette er noe av det verste jeg har sett, sa TV 2-ekspert Ole Martin Årst etter hendelsen.

Nå, tre dager etter den famøse episoden, forklarer Assou-Ekotto seg.

Men beklage gjør han ikke.

– Alt begynte med den første kampen mot Mexico (0-1 tap, red. anm.). Moukandjo var på min side og forsøkte å drible seg forbi to spillere, men han mistet ballen. Jeg sa til ham at han burde ha sentret til meg, og han var enig i det. Det samme skjedde mot Kroatia. Alle kan gjøre feil, men da jeg ga ham beskjed på nytt svarte han bare: «la meg være i fred!», forteller han til den franske sportsavisen l'Équipe, skriver Sky Sports, og legger til:

– Jeg kunne ikke tolerere reaksjonen hans - det var så mye frustrasjon i den kampen. 

– Nå tror folk at jeg er en idiot
30-åringen har i sin tid i engelsk fotball fått mye oppmerksomhet for sine noe utradisjonelle aktiviteter utenfor banen - han er blant annet kjent for ikke å ha venner på klubblaget og egentlig ikke være spesielt interessert i fotball.

Nå frykter han at hans noe frynsete rykte har blitt enda verre. 

– Nå tror folk at jeg er en idiot. Jeg klarte ikke å styre temperamentet mitt. Det ville ikke ha skjedd om stillingen var 0-0. Samuel Eto'o snakket til meg da vi var på vei inn i garderoben, men jeg var så forbannet at jeg ikke innrømmet at jeg gjorde noe galt, forteller Tottenham-spilleren.

En beklagelse kommer han dog ikke med, og ifølge ham selv er alt i skjønneste orden mellom ham selv og Moukandjo.

– Jeg møtte Moukandjo neste dag til frokost, og da tok vi hverandre i hendene. Slike ting kan skje når et lag ikke fungerer. Jeg tenkte meg ikke om. Millioner av folk så kampen, og blant de var mange barn. Jeg har ikke blitt truet med eksklusjon fra laget. Jeg er bare et menneske jeg også, og jeg kan bli sur slik som alle andre.