Det var denne båten som ble funnet tom og med manglende dødmannsknapp i Risør lørdag morgen. Det er fortsatt usikkert om noen er savnet. Foto: HRS
Det var denne båten som ble funnet tom og med manglende dødmannsknapp i Risør lørdag morgen. Det er fortsatt usikkert om noen er savnet. Foto: HRS

Sea King rykket ut etter funn av drivende båt

Det ble satt igang omfattende søk etter at en tom fritidsbåt med varm motor og manglende dødmannsknapp ble funnet i Risør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En større leteaksjon ble satt i gang da en tom fritidsbåt med varm motor ble funnet drivende i Risør. Båten viste seg å være stjålet.

– Vi har lokalisert eieren av båten. Han har ikke brukt den. Ut fra hvor den ble funnet er det ikke sannsynlig at den har drevet fra båtplassen, så det er mulig den er stjålet. Om noen har falt ut eller om de bare har latt båten drive vet vi ikke. Vi fortsetter søket for å finne ut hva som har skjedd, sa redningsleder Andreas Bull til TV 2 like etter klokken ni lørdag morgen.

– Eieren bekrefter at båten er stjålet, og en person er mistenkt. Vi har søkt gjennom det aktuelle området, men besluttet å avslutte søket, sier redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Båtens dødmannsknapp var borte, og foruten varm motor var båten også i gir da den ble funnet ikke langt fra Risørs indre havn i 7-tiden lørdag morgen. Redningshelikopter og redningsskøyte ble sendt til Risør, men leteaksjonen ble avsluttet like før klokken 10.

Det var en person som bor i området som varslet om båten, som kom drivende nært land og lå nesten inne i Risør indre havn. 

Båten var av type Askeladden Explorer, og har en motor med 115 hestekrefter.

(©NTB/TV 2)