Benzemas vakre nettkjenning ble ikke tellende

– Håper ikke det koster ham toppscorertittelen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sveits-Frankrike 2-5

Frankrike imponerte kolossalt da de slo Sveits 5-2 fredag. De trodde imidlertid at de hadde tangert den største franske seieren i et VM-sluttspill noensinne da Karim Benzema sendte ballen i mål bak Diego Benaglio for sjette gang på overtid.

Problemet var bare at den nederlandske dommeren Björn Kuipers hadde blåst i fløyten kort tid før Benzema fikk ballen fra Paul Pogba.

I støyen fra et fullsatt stadion er det kanskje ikke så rart at Benzema fortsatte.

Ikke tellende

Dermed måtte den norske fjerdedommeren Svein Oddvar Moen være mannen som kom med de dårlige nyhetene til Frankrike-trener Didier Deschamps etterpå: målet ville ikke bli gjeldende.

ANNULLERT: Karim Benzema får nettkjenning - men uten tellende resultat. FOTO:  AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT
ANNULLERT: Karim Benzema får nettkjenning - men uten tellende resultat. FOTO:  AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT

Det brydde den franske treneren seg mindre om.

– Det kunne blitt mer enn perfekt, men vi spiller mot et godt lag, og scoret fem mål. Å vinne 5-2 er et godt resultat, sa Deschamps etter kampen.

Frankrike ser stort sett ut til å være klar for åttedelsfinalen, så får lagets del får det mindre å bety. For en målkåt Karim Benzema kan det få større konsekvenser.

Det ville blitt spissens fjerde scoring i dette VM, og det kunne fort ha vært flere også. 

Lagspiller Benzema

Real Madrid-spilleren misbrukte et straffespark mot Sveits, og var også siste franskmann på ballen da Honduras' keeper scoret selvmål i 3-0-kampen i åpningsrunden.

– Det er jo en nydelig scoring han gjør. Jeg håper ikke dette blir utslagsgivende når det kommer til toppscorertittelen for hans del, sa TV 2s fotballekspert Ole Martin Årst i VM-studio etter kampen.

Benzema har fremstått som en lagspiller så langt i mesterskapet, og mot Sveits hadde han også to målgivende pasninger.

– Det er interessant å se en spiller som kan bli toppscorer som likevel fortsetter å spille frem andre spillere i gode posisjoner, sa Solveig Gulbrandsen.