LATER DE SOM? Brasiliansk politi tror disse supporterne later som de er funksjonshemmet for å se Brasil i aksjon.
LATER DE SOM? Brasiliansk politi tror disse supporterne later som de er funksjonshemmet for å se Brasil i aksjon.

Politiet tror disse supporterne later som de må sitte i rullestol

Nå blir disse supporterne etterforsket for billettsvindel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gruppe supportere er fanget på film der de hopper opp fra rullestolen sin under VM-kamper. Nå etterforskes disse for mulig billettsvindel.

Politiet i Brasil undersøker overvåkningskameraer for å prøve og finne bilder av en gruppe supportere som tilsynelatende har behov for rullestol etter at det har dukket opp bilder der disse står på føttene.

The Telepgraph skriver at politiet tror disse supporterne har kjøpt billetter på svartebørsen og bruker rullestol for å dekke til sporene etter seg. 

Mange av billettene som gir plass til funksjonshemmede har falt i gale hender. Det har også vært tilfeller der unge voksne er sett på setene reservert til pensjonister.

Svartebørsbillettene til funksjonshemmede er spesielt populære fordi det følger med en gratis billett til en hjelper. 

Å selge billetter for mer enn det den er verdt er straffbart i Brasil og kan gi en dom på fire år. Billetter til Brasil-kamper har gått for hele 10 000 kroner. 

Det finnes flere bilder av supportere i rullestol som står underveis i kampene. Disse er fanget opp av overvåkningskameraer og folk som har tatt bilder med mobiltelefonen.

Det kan tenkes at etterforskningen kan bli vanskelig for politiet ettersom enkelte av disse sannsynligvis kan reise seg opp, men ikke stå over lengre perioder.