Jason Mraz tester låtene på en sovende kjæreste og fire katter

Stjernen snakker endelig ut om den mystiske kjæresten, men vil ikke røpe når frieriet vil finne sted.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Norge er den amerikanske poprock-stjernen Jason Mraz (36) aller mest kjent for monsterhiten «I'm Yours», en låt som herjet norske radioer sommeren 2008.

Nå er Mraz klar til å ta over sommerradioen igjen, denne gang med albumet «Yes» og fengende låter som «Love Someone».

Se en eksklusiv smakebit av sangen i videovinduet over!

«I'm Yours» ble skrevet med inspirasjon fra Jasons daværende artistkjæreste Tristan Prettyman.

Nå er det derimot en annen kvinne som gir han inspirasjon. Hva hun heter, vil han ikke røpe – men endelig åpner han opp og forteller om den store kjærligheten som han deler livet i naturlige omgivelser på ranchen utenfor San Diego sammen med.

Avslutter hver dag med en sang på sengekanten

– Jeg er veldig lykkelig, jeg føler meg etablert. Hun har vært en kjempestor inspirasjon. Ikke bare for hva jeg skriver og synger om, men også hvordan jeg møter verden og tar vare på meg selv. Hun fôret også hele crewet under opptakene av albumet, sier han.

KLAR MED NYTT ALBUM: Jason Mraz (36) kommer med nytt album 11. juli. Her på besøk i Oslo. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2.
KLAR MED NYTT ALBUM: Jason Mraz (36) kommer med nytt album 11. juli. Her på besøk i Oslo. Foto: Margrethe Miljeteig/TV 2.

– Hun er perfekt. Hun er ikke en materiell jente, hun er en fantastisk kokk, hun elsker dyr og hun elsker å være til hjelp for andre. Det er hvor lite opptatt hun er av seg selv og hvor opptatt hun er av andre, som er det aller beste ved henne, forteller han.

Jason har flere ganger postet bilder på Instagram om hvordan låtene hans blir skapt. Flere av bildene er fra Jasons egen seng, med både katter, gitarer – og et dameben.

– Jeg liker å avslutte kvelden med en sang for å se om en ny låt kan bli skapt, eller bare for å holde musikken nære. Jeg liker å sitte i senga og spille gitar. Hvis kjæresten min og kattene blir avslappet og ikke går sin vei, da vet jeg at jeg er inne på noe, forteller han.

– Blir nok forlovet igjen en dag

– Hva om de alle sovner mens du spiller?

– Jeg ser ikke på det som noe negativt. Jeg håper det ikke betyr at sangen er kjedelig, men at det betyr at sangen er beroligende og at den berører deres sjel, sier han.

Forlovelsesrykter har skapt bølger av skuffelse blant fansen. Mraz har ikke tidligere ønsket å kommentere disse ryktene, men han gjør det klart for TV 2 at han ikke har gått ned på kne ennå.

– Vil du bli forlovet snart?

– Hvis jeg forteller deg det, så blir det ikke en overraskelse til min elskede. Jeg synes det skal være en overraskelse for alle parter. Men jeg vil nok bli forlovet en dag, men jeg kan ikke fortelle når, sier han hemmelighetsfullt.

Tok med kjæresten til Norge

– Er kjæresten med deg til Norge?

– Det er nok en viss mulighet for det. Hun er sannsynligvis ute på jakt etter en kafé eller en butikk med naturprodukter, smiler den hemmelighetsfulle stjernen.

Så gjenstår det å se om kvinnen i Jason Mraz liv har gitt han så mye inspirasjon at han kan overgå sin egen monsterhit «I'm Yours», som satte ny rekord med 76 uker på Billboards topp 100-liste og million på million med solgte singler.