De fleste som legger bilen sin til salgs på finn.no krysser av for at de ikke ønsker å bli kontaktet av telefonselgere. Men det har ofte liten effekt ...
De fleste som legger bilen sin til salgs på finn.no krysser av for at de ikke ønsker å bli kontaktet av telefonselgere. Men det har ofte liten effekt ...

- Telefonselgerene ringer ustanselig - nå får det være nok!

Blir plaget døgnet rundt.

annonse
Laster inn forumet...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

 

Hei Benny!

Nå blir jeg snart gal. Jeg skal forsøke å selge bilen min på bruktmarkedet - og har da annonsert den på finn.no.

Jeg krysset naturligvis av for at jeg ikke vil bli kontaktet av telefonselgere - men det har tydeligvis ingen effekt. Jeg har rett og slett blitt nedringt - forrige uke fikk jeg SEKS telefoner på samme dag! 

Det er helt utrolig irriterende. Særlig siden de nå også ringer fra mobilnummer - så en kan tro at det er privatpersoner som tar kontakt.

Er det ikke mulig å bli kvitt disse tullebukkene?

Hilsen Gunnar

Les også: Derfor skal du takke nei til kjappe skambud

Heisann!

Alle som noen gang har solgt bil på Internett har opplevd det du beskriver - meg inkludert.

Det er ikke vanskelig å skjønne hvordan du har det. Jeg tok et raskt søk blant bruktbilannonsene, og det er over 250 annonsører som eksplisitt skriver i annonsen sin at de ikke ønsker å bli kontaktet av selgere. I tillegg til at de har krysset at på samme sted som du.

Enkelte går veldig langt i å ordlegge seg slik at budskapet ikke skal kunne misforståes på noen som helst slags måte. Se bare her: Telefonselgere blir oppsøkt i sine hjem og steinet

Finnes bare én god løsning

Men det er ikke så lett likevel. Det er mange som har vært i kontakt med oss, som forteller om et evig mas - til nært sagt alle døgnets timer.

Det er naturligvis veldig irriterende å bli avbrutt midt i middagen, i arbeidstiden eller når en bare vil nyte en stille kveld på hytta.

Akkurat rundt bruktbilsalg er det nok litt ekstra irriterende, ettersom det akkurat nå er ganske få reelle alternativer til finn.no. Dermed er det liksom bare ett sted å legge annonsen sin.

Vi har ikke andre råd å komme med rundt dette problemet enn det mest åpenbare - nemlig å reservere seg mot telefonsalg i Reservasjonsregisteret. Men selv det har ikke vært nok alltid.

Les også: La inn skambud - tjente 200.000 på én uke!

Gjør bare jobben sin

Her skal det også legges til at ikke alle telefonselgere er like ille. De som er hyggelig, klarer å ta et nei for et nei og avslutter samtalen på en positive måte, er det langt lettere å forholde seg til.

Det hjelper sjelden å være usaklig og frekk når en får slike henvendelser - husk at de som sitter i andre enden vanligvis bare forsøker å gjøre jobben sin så godt de kan.

Lykke til med salget av bilen din, Gunnar!

Stort arkiv

 

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene i Spør Benny-seksjonen

Les også: Topp 10: Slik blir bruktbilhandelen en katastrofe!