NYTT BILDE: Politiet sendte fredag ut et nytt bilde av jentene som er bortført, der de er iført hijab.
NYTT BILDE: Politiet sendte fredag ut et nytt bilde av jentene som er bortført, der de er iført hijab.

Etterlysning av barnefar etter bortføring er ulovlig

Eidsivating lagmannsrett slår fast at etterlysningen av barnefaren til de to bortførte jentene på Kongsvinger er ulovlig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den tsjetsjenske 43-åringen ble etterlyst internasjonalt etter at døtrene Rajana (6) og Somaja Dudaeva (8) ble bortført på Kongsvinger 10. juni.

Det var Kongsvinger tingrett som i en kjennelse 11. juni besluttet at barnefaren kunne pågripes. Nå har Eidsivating lagmannsrett slått fast at politiet ikke har juridisk grunnlag for å pågripe 43-åringen, skriver Dagbladet.

Lagmannsretten slår nå fast at politiet ikke hadde lov til å etterlyse Mansur Mahashev, som er siktet for å bortført sine egne døtre

– Denne saken gikk for fort for både politiet og retten i Kongsvinger. Lagmannsretten har nå lagt til grunn at det faktum politiet presenterte for tingretten om at barnevernet hadde omsorgsansvaret var uriktig, og lagmannsretten legger til grunn at dette er avgjørende for spørsmålet om faren kan siktes, sier advokat John Christian Elden til avisen.

– Vi jobber for fullt med denne saken, og vi tar avgjørelsen til Eidsivating lagmannsrett til etterretning, sier kommunikasjonsrådgiver Kari-Anne Dobloug, i Hedmark politidistrikt.

(©NTB)