Hva med en pytonslange til dessert?

Slik lager du denne herligheten!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er desserten hvor kun du og plassen på kjøkkenbenken din avgjør hvor stor den skal bli.
Is-kokk Trond Wøien sparte ikke på isen da han lagde en slange av is. Is-slangen ble til slutt fire meter lang.

– Mengden is kommer an på lengden og størrelsen på slangen, men det er ca en liter is pr ca 15 cm slange, sier Wøien.

Dette trenger du for å lage en slange av is

Jordbær-is
Pistasj-is eller soft-is og grønn konditorfarge
Sjokolade-is
Hvit sjokolade
Mørk sjokolade
Grillpinner.

1. Del opp jordbæris i passe tykkelse og høyde i forhold til lengden på slangen.
2. Skjær og tilpass slik at du får en buktende form
3. Bruk en vinkel av plastikk eller en annen konstruksjon som kan holde hodet oppe
– Jeg brukte en bordrytter.
4. Bland grønn konditorfarge i softis, eller kjør pistasj-is i en blender med bitte litt melk for å gjøre den grønne isen smørbar.
5. Legg et lag med den grønne isen utenpå jordbærisen, form pent med en palett.
6. Brekk en grillpinne og stikk disse gjennom hodet for å lage fester til huggtennene.
7. Skjær skiver med sjokolade is, og bruk utstikker for å lage runde prikker
a. Husk, små ting i iskrem smelter ekstremt fort, så bruk frosne fat, og ta ting opp og ned av frysen.
8. Lag øyne av hvit og mørk sjokolade, tunge og huggtenner av mørk sjokolade på et bakepapir
a. Husk å legge lag på lag, slik at sjokolade tungen og tennene blir for tynne.
9. Sett sammen alle deler, lim huggtenner på grillpinnene og pensle isen med ønsket konditorfarge for å få det ønskede mønsteret, eventuelt sprøyt sik sak mønster med krem eller softis, legg på sjokolade is prikkene mellom sik sak mønsteret.