I TRØBBEL: Den tidligere syklisten må ut med enorme pengesummer. (AP Photo/Peter Dejong, File)
I TRØBBEL: Den tidligere syklisten må ut med enorme pengesummer. (AP Photo/Peter Dejong, File)

Gigantkravet mot Armstrong blir stående

Erstatningskravet på i overkant av en halv milliard kroner blir stående.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var i fjor at de amerikanske påtalemyndighetene fremmet et krav til Lance Armstrong på hele 576 millioner kroner for svindel med statlige midler.

Armstrong ba om at kravet ble slettet, men i nå er det klart at kravet står ved lag. Det har dommer Robert Wilkins bestemt. I en rapport på hele 81 sider ble det bestemt at myndighetene får medhold i saken. Det skriver Cyclingnews.

Armstrongs advokater har argumentert med at saken er foreldet, men har ikke fått medhold

– Retten har med et nøytralt syn på saken bestemt seg for ikke å akseptere tiltaltes krav om at saken, med begrunnelse av at handlingene er foreldet, trekkes tilbake, skriver Wilkins i sin rapport.

Lance Armstrong vant sju Tour de France-titler i løpet av karrieren, men er blitt fratatt alle etter at han innrømmet bruk av ulovlige midler over lengre tid.

US Postal betalte fra 1998 til 2004 ut 240 millioner kroner i sponsorpenger til Armstrongs lag, og dette er noen av pengene staten nå vil ha tilbake.

En som kan tjene penger på at Armstrong må punge ut er hans tidligere lagkamerat Floyd Landis som også har innrømmet doping.

Landis inngikk nemlig en avtale med de amerikanske myndighetene som gjorde at han innrømmet alt og i tillegg utleverte informasjon om Lance Armstrong.