ÅSTEDET: Inne i dette parkeringshuset på Grøndland i Oslo ble 44-åringen funnet død tidligere denne uken. FOTO: JONAS FABRITIUS CHRISTOFFERSEN / TV 2
ÅSTEDET: Inne i dette parkeringshuset på Grøndland i Oslo ble 44-åringen funnet død tidligere denne uken. FOTO: JONAS FABRITIUS CHRISTOFFERSEN / TV 2

Fire fremstilles for varetekt etter parkeringshusdrapet:

To til siktet for drap på norsk-vietnameser (44)

Fire personer siktet for drapet på en norsk-vietnameser som ble funnet død i et parkeringshus på Grønland natt til tirsdag, fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De drapssiktede skal være norsk-vietnamesisk kvinne og en norsk mann, som er samboerpar. En norsk-vietnamesisk mann er løslatt, men siktelsen opprettholdt.

Politiet hadde også siktet seks personer for etterfølgende bistand.

Fire av disse blir løslatt, men for to av dem har politiet utvidet siktelsen til drap eller medvirkning til drap, melder Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Det betyr at det samlede antallet siktede i saken er det samme. Fem er siktet for drap, men en av disse løslatt. I tillegg er fire siktet for etterfølgende bistand, men alle disse er også løslatt.

– De siktede er i familie eller i en omgangskrets. De er hovedsakelig norsk-vietnamesere. Bare en er etnisk norsk. Jeg vil ikke kalle noen dem kjenninger av politiet, sier seksjonssjef Grete Lien Metlid.

Politiet mener de seks som opprinnelig ble siktet for bistand - tre kvinner og tre menn, var på vei ut av landet da de ble pågrepet på Kongsvinger.

Advokatene John Christian Elden og Svein Holden, som representerer to av de drapssiktede, sier deres klienter stiller seg uforstående til siktelsen.

Elden opplyser til NTB at hans klient vil be om å bli løslatt fredag.

Politiadvokat Hans-Christian Ingebrigtsen representerer påtalemyndigheten i saken, mens advokat Espen Wangberg forsvarer den tredje drapssiktede.

– Fryktet for sitt liv

Den 44 år gamle norsk-vietnameseren ble funnet død i et parkeringshus på Grønland i Oslo natt til tirsdag denne uken. 

Mannen ble ifjor først dømt for drapsforsøk som skjedde i 2012, for senere å bli frikjent i lagmannsretten.

Mulig hevn er en av politiets hovedteorier.

Ifølge Fridtjof Feydt, som er bistandsadvokat for familien til drepte, har enken fått fullstendig sjokk og sammenbrudd etter drapet.

– Både hun og familien tar dette veldig tungt.

Familien til den drepte mannen tror ifølge Feydt at hevn kan ha vært motivet for drapet.

– Det er momenter i politiets etterforskning som gjør at det ikke er urealistisk.

– Fryktet offeret for livet sitt?

– Det gjorde han, i alle fall tok han sine forholdsregler, fordi det hadde gått klare meldinger i det vietnamesiske miljøet om at noen var ute for å ta ham. Så han var lite ute på gaten og lite ute på byen.

(NTB / TV 2)