HÅVET INN: Max Kruse ble nummer tre i en pokerturnering i Las Vegas og sopte inn 220 000 kroner i pengepremie. Foto: AP Photo/Alastair Grant.
HÅVET INN: Max Kruse ble nummer tre i en pokerturnering i Las Vegas og sopte inn 220 000 kroner i pengepremie. Foto: AP Photo/Alastair Grant.

VM-vraket tysk stjerne sopte inn på pokerturnering

Max Kruse fikk ikke være med Tyskland til Brasil, men det bryr nok ikke spissen seg om lenger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når de endelige VM-troppene ble lest opp en etter en i månedsskiftet mai og juni, var det mange som rett og slett ble vraket. 

En som kanskje følte seg sikker på VM-billett var Max Kruse. Den 26 år gamle tyske Borussia Mönchengladbach-spissen var en mange hadde forventet skulle bli med Tyskland til Brasil.

Men Joachim Löw fant ingen plass til Kruse, og plutselig hadde han en hel måned han måtte fylle med noe annet å gjøre.

Noe av fritiden bestemte han seg heller for å bruke på pokerturnering og Las Vegas, skriver Yahoo Sport. Der ble han med i World Series of Poker-turneringen.

Poker-varianten de spilte var 2-7 Draw Lowball, og ifølge Pokernews brukte Kruse en halvtime på å lære seg spillet før han satte i gang. Kurset var det hans gode venn George Danzer som ga han.

– Vi drev med forberedelser til turneringen, og Max likte spillet, så vi ga han noen hint. Det virker som han tok det veldig kjapt, sier Danzer til Pokernews. 

Det er det ingen tvil om at han gjorde for av 241 deltagere ble han nummer tre. Det ga en ekstra inntekt i juni på 220 000 kroner. 

For de som kan poker slo han velkjente spillere som Antonio Esfandiari, Phil Hellmuth og Erik Seidel. Hellmuth vant Main Event i 1989 og 2012 og har hele 13 World Series of Poker-armbånd. Seidel har åtte, mens Esfandiari er tidenes mestvinnende pokerspiller hvis man ikke regner med spill over Internett.