«House of Cards»–stjernen: – Jeg møter sinte folk på gaten

Kate Mara snakker ut om livet etter suksessen i «House of Cards».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den amerikanske skuespilleren Kate Mara gjorde seg først bemerket i 2005 da hun spilte datteren til Heath Ledger i filmen«Brokeback Mountain».

House of Cards

Siden den gang har hun hatt mange TV- og filmroller men det var i Netflix-serien «House of Cards» at Mara for alvor ble et kjent navn. I serien spiller hun karakteren Zoe Barnes, en ambisiøs ung journalist som vikler seg inn i et skyhøyt og farlig politisk spill med grener langt inn i det hvite hus.

TØFFING: Kate Mara i rollen som den unge tøffe journalisten Zoe Barnes. Foto: IMDB
TØFFING: Kate Mara i rollen som den unge tøffe journalisten Zoe Barnes. Foto: IMDB

(dersom du ennå ikke har sett sesong 2, advarer vi mot spoilere i teksten under)

For tiden er hun aktuell i filmen «Transcendence» der hun spiller mot blant andre Johnny Depp og Morgan Freeman.

Folk på gaten er sinte

Da TV 2 møtte henne under presselanseringen i USA fortalte Mara at folk fortsatt kommer bort til henne på gaten og tror at hun faktisk er journalisten Zoe Barnes.

– For det meste kommer folk bort til meg og sier at de er sinte fordi jeg er død. Noe jeg synes er litt rart å høre når jeg faktisk kommer gående på gaten.

TV-seerne fikk sjokk

Zoe Barnes ble drept i en overraskende vending i sesong 2, noe som sjokkerte millioner av fans over hele verden fordi hun hadde en veldig sentral rolle i serien. Men Kate kan forsikre at hun fortsatt er høyst levende og at hun har det bra.

– Jeg synes det er smigrende at folk fortsatt bryr seg om at min karakter ikke lenger er med i serien. Selv om jeg visste at dette skulle skje hadde vi ikke forberedt oss på hvordan dødsfallet skulle skje. Det var overraskende for meg óg. Ingen av skuespillerne visste hva som skulle skje, forteller Mara til TV 2.

Er like tøff som Zoe

I filmen «Trancendence» spiller Kate Mara en beintøff leder av en gruppe som forsøker å forhindre at en forsker, spilt av Johnny Depp, lykkes i arbeidet med å skape en superdatamaskin som er i stand til å tolke ekte menneskelige følelser.

– Er du like tøff i virkeligheten?

– Jeg vil i hvert fall si at jeg er en modig kvinne, det er sikkert og visst. Om jeg er like tøff som karakteren i filmen vet jeg ikke, men om jeg virkelig bryr meg om noe kan jeg være like tøff som både Zoe i «House of Cards» og Bree i «Trancendence»

Se hele intervjuet i videoen over og se klipp fra filmen «Trancendence».