TILTALT FOR DRAP: Garnett Paul Spears døde i januar, etter at han angivelig ble forgiftet av moren Lacey Spears. Foto: Garnetts Journey
TILTALT FOR DRAP: Garnett Paul Spears døde i januar, etter at han angivelig ble forgiftet av moren Lacey Spears. Foto: Garnetts Journey

Mammablogger tiltalt for å ha forgiftet og drept sønnen (5) 

Lacey Spears (26) skal ha proppet guttungen full av gift for å få sympati i bloggen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mammablogger Lacey Spears (26) er tiltalt for å ha tatt livet av sønnen sin, Garnett Paul Spears. 

ARRESTASJONSBILDET: En alvorspreget Lacey Spears etter at hun ble arrestert. Foto: Politiet
ARRESTASJONSBILDET: En alvorspreget Lacey Spears etter at hun ble arrestert. Foto: Politiet

Spears skal ha saltforgiftet sønnen i 10 uker, helt til han gikk bort 23. januar. Han ble bare fem år gammel, etter å ha vært inn og ut av sykehus hele livet sitt. 

Mindre enn ei uke før han brått sluttet å puste på et sykehus i New York, var natriumverdiene i kroppen hans skyhøye.

26-åringen fortalte jevnlig sine blogglesere om sønnens kamp mot det hun hevdet var en «mystisk sykdom», skriver Washington Post.

I bloggen, «Garnetts Journey», skrev hun at gutten hadde gjentatte øreinfeksjoner, feberanfall, epileptiske anfall og mageproblemer.

Inn og ut av sykehus

Bare fem dager gammel ble han lagt inn på et sykehus i Alabama med høy feber og ørebetennelse. 10 uker gammel, sluttet han å puste samtidig som natriumverdiene hans steg betraktelig. Legene fant ikke ut hvorfor. 

Han hadde vansker med å legge på seg, og bare ni måneder gammel måtte han mates med en sonde. Da han var to år gammel, ble han innlagt med stafylokokkinfeksjon, og det rant blod fra både ørene og nesa hans. 

Først i januar fattet sykehuspersonellet, og deretter politiet, mistanke mot moren.

LEKER: Garnett geiper før han brått ble syk. Foto: Garnetts Journey
LEKER: Garnett geiper før han brått ble syk. Foto: Garnetts Journey

I bloggen skrev Spears at guttens far var død, og at hun følte seg ensom sammen med den syke gutten, og høstet mye sympati fra sine mange lesere. Disse blogginnleggene er nå slettet.

Forgiftet på sykehuset

I begynnelsen av januar ble gutten innlagt på et sykehus i Rockland County etter at han ifølge Spears hadde falt om på stuegulvet hjemme.

På sykehuset oppdaget legene at guttens natriumsverdier var betraktelig høyere enn det han selv ville vært i stand til å produsere, og fattet mistanke mot moren. 

Sykehuspersonellet varslet politiet, og nå er altså Lacey Spears tiltalt for å ha tatt livet av sønnen sin. 

Aktoratet påstod i retten tirsdag at Spears injiserte store doser salt i røret Garnetts hadde i buken - mens han var innlagt på sykehuset og hun hadde rommet for seg selv.  

Hevdet at faren var død

Hun blogget om guttens far som jobbet som politi og hadde omkommet i en bilulykke, men guttens far er i live.

I retten kom det frem at guttens far, Chris Hill, er i live. I avhør har han hevdet at Spears flere ganger har sendt ham tekstmeldinger og innrømmet bloggsvindelen.

Myndighetene mener at Spears lider av syndromet Münchausen by proxy, en tilstand som får voksne til å angripe barn for å tiltrekke seg oppmerksomhet og sympati.

Spears hevder at hun bare brukte det hun beskriver som «helt vanlige mengder» salt på Garnetts mat, og at hun mistenker at gutten selv hadde noe oppi posen som var koblet til røret han hadde i buken.

Blir hun dømt for drapet, risikerer hun livstid i fengsel.