FRUSTRERT: Kameruns Benoit Essou-Ekotto skallet til lagkameraten under kampen mot Kroatia.
FRUSTRERT: Kameruns Benoit Essou-Ekotto skallet til lagkameraten under kampen mot Kroatia.

Assou-Ekotto skallet til lagkamerat da Kroatia knuste Kamerun

Det kokte over for Kamerun-spilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kroatia-Kamerun 4-0 (1-0)

Mario Mandzukic måtte stå over Kroatias åpningskamp mot Brasil fordi han pådro seg et rødt kort i playoff-kampen mot Island.

Derfor var det kanskje ikke så rart at kroatenes stjernespiss kom i fokus da han endelig slapp løs på det brasilianske gresset. 

Bayern München-spissen, som er ønsket av det som er av storklubber i sommer, var involvert i forspillet da Ivica Olic ga Kroatia ledelsen i første omgang.

Scoringen kom for øvrig tolv år og ti dager etter at han scoret sitt forrige VM-mål, mot Italia i 2002.

Slått i ryggen
Men det var Mandzukic det hovedsaklig skulle handle om.

Like før pause havnet han en duell med Alex Song.

Noe irriterte Kameruns stjernespiller noe voldsomt, for uten å bry seg om å kamuflere det, denget han løs på Mandzukic med både albue og knyttneve. Den portugisiske dommeren Pedro Proenca hadde orkesterplass til episoden og dro frem det røde kortet.

– Vi spilte nesten en time med ti mot elleve. Det er en av grunnene til at deg gikk som det gikk, sier trener Volker Finke etter kampen.

Med en mann mer på banen stormet Kroatia rett i angrep i andre omgang. Ivan Perisic så ingen grunn til involvere andre, og da Kameruns keeper Charles Itandje slapp stolpen sin for å snappe et innlegg til Mandzukic, dunket Perisic ballen rett i mål.

En må ikke nødvendigvis spille samtlige kamper for å bli toppscorer i VM. Og Mandzukic meldte seg på i toppscorerkampen da han raget over alle og headet inn kroatenes tredje.

Skallet til lagkamerat
Og toppscorerambisjonene ble ikke mindre da han enkelt kunne pirke inn 4-0, etter at Itandje hadde dyttet et skudd fra Eduardo da Silva rett i beina på ham.

I sluttminuttene kom Kameruns manglende lagmoral virkelig til syne. Benoit Assou-Ekotto valgte å skalle til lagkompis Benjamin Moukandjo for å vise sin misnøye med innsatsen hans.

SE VIDEO: Her skaller Assou-Ekotto til medspiller

Den situasjonen vekket reaksjoner i TV s VM-studio.

– De reiser hjem i skam. Dette er noe av det verste jeg har sett, sier Ole Martin Årst - og fortsetter.

– Det er flaut, pinlig og uprofesjonelt, sier han.

Kameruns trener Volker Finke var heller ikke spesielt imponert.

– Det skulle aldri skjedd. Jeg så det som skjedde. Noe må gjøres for å finne ut av hvorfor det skjedde. Slik oppførsel er forkastelig, sier Finke.

Seieren gjør at Kroatias siste gruppekamp mot Mexico blir en vinn-eller-forsvinn-kamp for begge lag. Vinneren slår følge med Brasil til åttedelsfinalene, mens taperen kan ta sommerferie. Sommerferie blir det også på Kroatia dersom kampen ender uavgjort.

Og skal Mandzukic bli toppscorer i VM, så trenger han mer enn en kamp til i mesterskapet.