SCORET: Norges Isabell Herlovsen setter inn 2-0 i landskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Portugal på Tønsberg gressbane.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
SCORET: Norges Isabell Herlovsen setter inn 2-0 i landskampen i fotball for kvinner mellom Norge og Portugal på Tønsberg gressbane. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Norsk sjumilssteg mot VM-sluttspill

Isabell Herlovsen og Maren Mjelde scoret i 2-0-seieren over Portugal som sendte kvinnelandslaget i fotball et sjumilssteg mot VM-sluttspill.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Even Pelleruds lag tok sin åttende seier i den åttende kvalifiseringskampen og er fem poeng foran rivalen Nederland når begge lag har to kamper igjen. Med borteseier mot Albania 13. september er VM-billetten i boks.

Går ikke det, trenger Norge ett poeng når Nederland kommer på besøk fire dager senere.

Albania har bare tre poeng på åtte kamper (tatt mot poengløse Hellas) og tapte 0-7 i Sarpsborg i fjor. Det er ingen grunn til at kampen mot Nederland skal bli spennende.

Det var onsdagens kamp som var en utfordring for de norske. Portugal har vist seg i stand til å lage trøbbel for antatt bedre lag, og laget var nær ved å ta en tidlig ledelse. Et tidlig gjennomløp ble så vidt avverget til corner av Trine Rønning, og den endte med heading i tverrliggeren.

Vel midtveis i første omgang kom scoringen som roet de norske nervene. Mjelde satte opp Caroline Graham Hansen, som ga den videre til en umarkert Herlovsen. Dermed var Norge foran. (©NTB)