I fjor rev kommunen trehytta - nå er ny superhytte på plass

Barna har fått hjelp av både byggefirmaer og arkitekter, og nå er hytta til og med godkjent av kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klubbleder Rolf Erik Krag Hvalbye (9) viser stolt frem Stokka-klubbens splitter nye lekehytte.

– Dette gjerdet er for at barn ikke skal falle og slå seg, forklarer han.

FERDIG: Ett og et halvt år etter den første hytta ble revet av Stavanger kommune, åpner barna dørene til den nye lekehytta. FOTO: Steinar Figved
FERDIG: Ett og et halvt år etter den første hytta ble revet av Stavanger kommune, åpner barna dørene til den nye lekehytta. FOTO: Steinar Figved

Alt er tydelig på stell i trehytta mellom trærne på Ekelund gård på Stokka i Stavanger. Og det er ikke bare sikkerheten som er i orden - også papirarbeidet er unnagjort og godkjent.

For ett og et halvt år siden rev Stavanger kommune hytta som barna hadde brukt to år på å bygge. Grunnen var at kommunen mente den forsøplet området, og at den var ulovlig oppført.

Siden den gang har mange engasjert seg i saken. Ikke mindre enn to byggefirmaer og to arkitekter, samt Stavanger kommune selv har vært involvert i byggeprosessen. Og ett og et halvt år senere er altså den nye superhytta klar til bruk.

– Her skal vi gjøre lekser og mye gøy. Nå er vi veldig glade for at trehytta er oppe igjen, så kan vi være sammen her, forteller en fornøyd klubbleder Rolf Erik.