DREPT: 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen ble funnet drept i Gunneklevfjorden ved Frednesbrua i Porsgrunn fredag 24. mai.
DREPT: 64 år gamle Magne Sigmund Hanssen ble funnet drept i Gunneklevfjorden ved Frednesbrua i Porsgrunn fredag 24. mai.

To rumenere dømt for drap i Skien

En 31-åring og en 37-åring fra Romania er begge dømt til fengsel i 13 år for å ha drept Magne Sigmund Hanssen (64), melder Telemarksavisa.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det går frem av en dom fra Nedre Telemark tingrett, som var klar onsdag, melder TA

De to har nektet straffskyld, men erkjenner å ha vært i basketak med Hanssen den kvelden han døde. De har hevdet at det var 64-åringen som angrep dem, at det var en tredje rumener som var mest aktiv, og at de handlet i selvforsvar, ifølge TA.

Dette festet ikke retten lit til. I dommen heter det at det likevel ikke skulle være grunnlag for å utøve så massiv vold mot den avdøde, og retten var ikke i tvil om at Hanssens død kom som følge av volden.

Hanssen ble funnet i Gunneklevfjorden ved Frednesbrua i Porsgrunn fredag 24. mai i 2013.

31-åringen var leieboer hos den avdøde 64-åringen, og skal ha fortalt til politiet at han dumpet den avdøde i Skienselva.

37-åringen ble siktet i forbindelse med etterforskningen av drapet.  

Begge de to rumenerne er også dømt til å betale 200.000 i oppreisning til Hanssens fraseparerte kone, samt ytterligere 200.000 til hver av 64-åringens syv barn.