Ronny Deila kommer ikke til å plyndre Godset

– Du må holde Champions League-nivå for å spille for Celtic, og Norge er selvfølgelig langt fra det nivået. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ronny Deila og Celtic har startet forberedelsene til neste sesong, og det innebærer naturligvis også jakt på forsterkninger.

Den jakten kommer ikke til å foregå i Norge, skal vi tro nordmannnen selv. 

– Norge langt unna Champions League-nivå

Ronny Deila mener nemlig at Celtic bør se på en høyere hylle enn den norske.

– Du må holde Champions League-nivå for å spille for Celtic, og Norge er selvfølgelig langt fra det nivået, sa han ifølge STV på spørsmål om hans tidligere spillere i Strømsgodset ville være aktuelle.

Celtic-manageren varsler at klubben vil lete etter spillere i alle deler av verden, enten de er etablerte kvalitetsspillere eller lovende talenter.

– Vi skal se etter talent. Vi vil lete etter spillere som allerede er av høy kvalitet, eller spillere som kan utvikle seg til å bli av høy kvalitet. Det er vanskelig, men vi har et strålende nettverk av speidere, sa Celtics nye manager.

– Vi må se til hele verden, ikke bare Norge

Deilas nøkterne holdning til norske spillere kom også til uttrykk da en av journalistene spurte ham om Adam Larsen Kwarasey, som for øyeblikket deltar i VM for Ghana.

– Han er en god spiller som nå deltar i VM, men vi snakker nå om hele verden. Ikke bare Strømsgodset og Norge. Dette er et helt nytt nivå og en helt ny standard, og for mitt vedkommende er det mange alternativer.

Deila er derimot mer interessert i Craig Gordon.

– Han er en av spillerne vi vurderer. Han har vært en fantastisk keeper, men også skadet en stund. Han ser imidlertid bedre ut nå som han kan begynne å trene og håndtere treningsmengden. Hvis vi lander på ham kommer vi til å ha en meget god keeper.