Pål Sverre (33): Fra kjekkas til psykopat

Pål Sverre Hagen kan også i år stikke av med en Amanda-pris for beste mannlige skuespiller.  «Kraftidioten» er noe helt annet enn rollen han vant for i fjorårets «Kon-Tiki».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål Sverre Hagen (33) ble onsdag formiddag nominert i kategorien beste mannlige skuespiller, for rollen sin som kokainbaronen «Greven».

Hagen vant Amandaprisen i fjor i samme kategori for sin rolle som Thor Heyerdal i den Oscar-nominerte filmen «Kon-Tiki». Den amerikanske avisen Huffington Post var svært begeistret for Hagens utseende i rollen som Heyerdal, og kalte han en «kjekkas med intense blå øyne».

Se mer av intervjuet med Pål Sverre Hagen øverst i saken.

Hagen tviler på at han vil få samme stempelet for «Kraftidioten».

– Nei, jeg vil si at looken ikke er helt den samme; en ekkel liten hestehale og dyre klær som han har kjøpt for kokainpengene sine, smiler Hagen til Tv2.no.

Et svin og en idiot

«Kraftidioten» er så annerledes som den kan få blitt, mener Hagen selv. Ikke bare er den annerledes i sjanger, men også rollen er svært annerledes.

– Det er veldig viktig, til forsvar for Thor Heyerdahl, at han ikke kan sammenliknes med «Greven» i Kraftidioten, sier Hagen.

«Kraftidioten» deltok i hovedkonkurransen på Berlin Internasjonale. Den fikk også glitrende kritikker i internasjonale filmblader som Screen Daily, Hollywood Reporter og Variety. Den er solgt til over 40 land, og er allerede i forhandlinger om en amerikansk remake.

Greven er jo et svin, en psykopat og en idiot, som jeg ikke har annet enn forakt til overs for. Så jeg håper jo at nominasjonen er et slags bevis på at andre forakter han med glede like mye som jeg gjør, sier Hagen med et smil.

Spiller gjerne psykopat igjen

Hagen har flere prosjekter på gang, men som han desverre ikke vil røpe noe fra akkurat nå. Men han ser ikke bort 

– En sånn barnslig psykopat kan jo være gøy å gjøre med jevnlige mellomrom, avslutter Hagen. 

Hagen skal kjempe om Amandaprisen sammen med Aksel Hennie i «Pionér» og debutanten Samakab Omar i «Natt til 17.»