33 VS 11: Suzann Pettersen var 22 da US Open-konkurrent Lucy Li ble født. Foto: NTB scanpix
33 VS 11: Suzann Pettersen var 22 da US Open-konkurrent Lucy Li ble født. Foto: NTB scanpix

Tutta om Lucy (11): – Det er helt sykt

Suzann Pettersen lar seg forbløffe av historisk ung konkurrent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amerikanske Lucy Li (11) skrev historie da hun ble den yngste spilleren som noensinne har kvalifisert seg til majorturneringen US Open.

Nå skal jenta født i 2002 måle krefter med Suzann Pettersen og resten av verdenseliten, noe det norske golfesset synes er helt forbløffende.

PÅ PINEHURST: Lucy Li har fått føling med banen før US Open begynner. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP
PÅ PINEHURST: Lucy Li har fått føling med banen før US Open begynner. Foto: Scott Halleran/Getty Images/AFP

– Det er helt utrolig. I dag hørte jeg faktisk at det var en niåring som hadde forsøkt å kvalifisere seg. Det er helt sykt at du som elleveåring kan spille US Open med verdens beste spillere. Det må være en sykt kul inspirasjon for henne, hvilken opplevelse det vil være, men jeg husker jo meg selv som elleveåring. Det ville vært fjernt for meg å spille US Open den gang, sier Tutta til TV 2.

– Man føler seg ikke yngre

33-åringen legger ikke skjul på at det får henne til å tenke litt på egen alder.

– Det viser spranget det er i golf. De begynner enda tidligere, og er fantastisk dyktige i en ung alder. Man føler seg ikke akkurat yngre når man ser at elleve- og tolvåringer kommer og spiller i samme turnering som deg, humrer hun.

US Open spilles på Pinehurst i Nord-Carolina, og tirsdag fikk Li trent på golfbanen.

– Det har vært en perfekt uke. Jeg vil bare gå ut og spille så godt jeg kan. Jeg bryr meg virkelig ikke om hvordan det går, jeg vil bare ha det gøy og lære. Jeg ønsker å lære av disse store spillerne, sier hun til arrangørens nettside.

Fikk tips av vinneren i herreklassen

Også Tutta har forsøkt å lære i sine forberedelser til turneringen. I år spilles US Open for kvinner og menn for første gang på samme bane.

Tutta avslører at hun derfor har fått tips om hvordan man bør spille på Pinehurst.

– Ja, jeg har det. Jeg så veldig mye på tv forrige uke, og jeg fikk en veldig bra samtale med Martin Kaymer som vant her på søndag. Jeg snakket også lenge med caddien hans på mandag morgen, og fikk et par småtips om hva de mente var en av nøklene til at de spilte bra. Jeg får prøve å være smart og bruke informasjonen jeg har til god hjelp, sier hun, og planen den er klar:

– Jeg tror det lønner seg å være aggressiv fra utslag, bruke lengden, prøve å komme inn til greenene med litt kortere jern og være sykt disiplinert med hvor man legger innspillene sine, forklarer Tutta.

Går for seier

Etter å ha slitt lenge med skade håper hun nå at det endelig skal kjempes om triumf igjen.

– Jeg har et mål om å vinne alle tre majorne før jeg tenker på å legge køllene på hylla. US Open er en av dem, så da må jeg bare begynne denne uken. Det hadde vært kult å være i teten, eller rundt teten, når helgen kommer. Å virkelig kjenne den intensiteten og følelsen på kroppen når helgen kommer. Det er en sykt kul turnering og en tøff test hvor den beste golfer står igjen på toppen, sier Tutta.

– Og det kan bli deg?

– Ja, hvorfor ikke.