BOSMAN: Guillermo Ochoa er ferdig i Ajaccio etter at kontrakten hans gikk ut. Etter kveldens forestilling kan han trolig vente seg gode tilbud i tiden som kommer.
BOSMAN: Guillermo Ochoa er ferdig i Ajaccio etter at kontrakten hans gikk ut. Etter kveldens forestilling kan han trolig vente seg gode tilbud i tiden som kommer.

Mexicos levende vegg kan hentes gratis

I kveld var han Mexicos store helt. Om litt er han klubbløs. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Guillermo Ochoa var umulig å overliste, og fortjener mye av æren for at Mexico karet til seg et 0-0-resultat i oppgjøret mot Brasil.

– Vi kan ikke på noen som helst måte komme utenom å gratulere keeperen deres i dag. Han produserte minst fire mirakler, mente Brasil-angriper Fred etter kampen.

Snart er han imidlertid klubbløs. Med godt over 100 kamper for franske Ajaccio, går kontrakten hans ut i slutten av måneden og han står fritt til å finne seg en ny arbeidsgiver.

Det blir neppe vanskelig etter kveldens forestilling.

Ønsker å fortsette i Frankrike 

Ochoa, tidligere ansett som et av verdens største keepertalenter, ønsker å fortsette karrieren i Frankrike.

– Min prioritet er å fortsette i Ligue 1, men jeg er åpen for alle tilbud. Jeg har forbedret meg på alle måter i løpet av de siste tre årene, og da særlig med tanke på å håndtere et høyt tempo, fortalte han l'Equipe tidligere denne måneden.

Likevel er det Champions League som er målet.

– Jeg var godt vant til å spille på et høyt nivå fra Mexico, men nå jeg prøve meg i Champions League for å være sikker på nivået mitt.

– Turneringens redning hittil

Evnen til å håndtere tempoet var åpenbart ikke et problem i kveld, for Brasil angrep Mexicos mål fra alle retninger uten å få ballen i nettet. Like før slutt var han også perfekt posisjonert da Thiago Silva headet umarkert fra fire meter.

Det var likevel redningen på Neymars heading som gjorde størst inntrykk blant TV 2s eksperter. 

– Han skal helt bort til stolpen og må flytte beina først, før han slenger seg. I tillegg skal han ha nok kraft i høyrehånden til å holde den ballen ute, sa en svært imponert Morten Langli etter kampen.

Med kveldens prestasjon spørs det hvor mange tilbud som ligger på agentens bord i morgen tidlig. Det er i alle fall ikke færre enn før kveldens kamp.